«Живі афіші» запрошували на цілодобовий марафон у Львівському театрі

«Живі афіші» запрошували на цілодобовий марафон у Львівському театрі

Фото
Укрінформ
Актори Першого театру у Львові грали у віконних вітринах. Таким чином запрошували глядачів на цілодобовий театральний марафон, який присвятять 100-річчю з дня відкриття театру.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповіла PR-менеджер театру Івона Лобан.

«Живі афіші» - це чудова ідея. Оскільки ми знаходимося в дворику, люди проходять повз і часто навіть не знають, що тут театр. Сьогодні до гри акторів у вікнах ми додали ще й звукові ефекти: вони говорили, сміялися, співали. Глядачі зупинялися, фотографувалися, розпитували про наш репертуар», - розповідає Лобан.

Головна мета проєкту - популяризувати вистави, які будуть грати у межах цілодобового театрального марафону, присвяченого століттю Першого театру. Зокрема, це «Оскар», «Король-олень», «Два джентльмени із Верони», «О 8 вечора на ковчезі», «Джалапіта», «Ромео та Джульєтта», «Крила Ангела».

Минулого року адміністрація театру планувала масове святкування 100-ліття від дня заснування. Але через карантинні обмеження театру вдалося розпочати сезон тільки в жовтні 2020 року. Тому цього року відсвяткують сторічний ювілей з дня відкриття.

Читайте також: На Херсонщині реставрують обласний Палац культури

Офіційною датою відкриття театру вважається 21 березня 1921 року, проте насправді його було засновано ще в березні 1920 року, як «Театр Казки» у Харкові, який із 1944 року був вимушений переїхати до Львова.

На вихідні, 19-20 березня театр підготував для глядачів ноу-хау – «Перший NON-STOP», цілодобовий театральний марафон, під час якого безупинно планували зіграти 8 вистав. Однак через посилення карантинних обмежень дійство перенесли, поки невідомо на який період.

Як повідомляв Укрінформ, вистава “Аліса” Львівського Першого театру у грудні 2020 року перемогла у Всеукраїнському фестивалі-премії «ГРА» у номінації «Найкраща вистава для дітей».

Фото: Сашко Балабай

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-