В Ужгороді створили комікс про супергероя Капітана Чумакса

В Ужгороді створили комікс про супергероя Капітана Чумакса

Фото
Укрінформ
В Ужгороді створили фантастичний комікс, головним персонажем якого є супергерой із майбутнього Капітан Чумакс.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли члени творчої групи, яка працює над проєктом.

Як повідомив один з авторів проєкту В'ячеслав Єгоров, далі проєкт буде реалізований у вигляді компютерної гри, мультфільму, теле- або вебсеріалу.

“Герой коміксу — із близького майбутнього. Максим Чумакс народився у 2030 році у родині водія маршрутки і стюардеси міжнародних авіаліній. Скептик, мізантроп, ретроград, але не позбавлений шарму. Спілкується переважно з тваринами та штучним інтелектом”, - так описує автор свого героя.

Єгоров вважає, що у Капітана Чумакса добрі перспективи, адже в Україні не так багато героїв коміксів.

“Комікс - це дуже проста форма літературних творів для сприйняття, в тому числі й для школярів. Працювати в жанрі комікса саме тому і важливо. Плюс до того комікс - це найшвидший шлях для створення мультфільмів та кіно”, - пояснив він.

Звукорежисер Ромоло Меніс зараз працює над аудіоверсією коміксу. “Вона буде адаптована для прослуховування як у вигляді аудіокниги, так і для трансляцій у радіоефірах. Також працюю над озвученням мультфільму і написанням головного саундтреку до нього", - розповів Меніс.

Комікс про Капітана Чумакса планують перекласти 12 мовам, зокрема, вийде версія і закарпатським діалектом. Для цього команда проєкту запустила челендж-переклад у пабліку "кАвІлЮєМ & FigLюєм", і до процесу можуть долучитися закарпатці, де б вони не перебували.

Читайте також: Для школярів випустили комікси про COVID-19, маски та антисептики

“Звісно, що аудіоверсія буде записана також і всіма мовами, якіими здійснять переклад коміксу, оскільки Капітан Чумакс не локальний герой - він у нас міжгалактичний персонаж, і ми позиціонуємо наш проєкт як міжнародний,” - зазначив Ромоло Меніс.

Координатор проєкту Юлія Егорова розповіла, що компанія готується до випуску перших накладів 12 мовами.

Автори позиціонують комікс "Капітан Чумакс" як науково-популярну фантастику, орієнтовану на дітей шкільного віку. У проєкту є сторінка у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-