Галицька кулінарна блогерка Пані Стефа звинувачує російську письменницю у плагіаті

Галицька кулінарна блогерка Пані Стефа звинувачує російську письменницю у плагіаті

Укрінформ
Львівська кулінарна блогерка Маріанна Душар, більше відома як Пані Стефа, звинуватила авторку російського видавництва «Эксмо» і дописувачку ресурсу «Яндекс Дзен» Інну Мєтєльску-Шеремєтьєву в тому, що та видає тексти та фото львів'янки за свої, приправляючи їх антиукраїнською пропагандою.

У коментарі кореспонденту Укрінформу Маріанна Душар повідомила про свої плани домогтися справедливості.

"Зараз консультуюся з юристами, що реально можна з цим зробити і як добитися справедливості», - розповіла блогерка.

За словами львівської дослідниці, про ймовірність того, що справа в суді буде виграшною, зараз важко говорити, оскільки, по-перше, – це Росія, а по-друге, справа захисту контенту в Інтернеті дуже складна. Напередодні жінка написала скаргу в службу підтримки Фейсбуку та Яндексу, наразі чекає відповіді.

Історію плагіату вона виклала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Ця тьотка обрала безпрограшний варіант, адже «Яндекс Дзен» в нас забанений, отже ніхто з нас не побачить плагіат і брехню. Це вона так думала. Бо якраз вчора одна добра людина мені показала цю помийну яму та звернула увагу на порушення моїх авторських прав", - зауважила Душар.

Львівська гастроблогерка наголошує, що тексти і фотографії у неї крали неодноразово, але цей випадок вийшов за всі рамки, оскільки Мєтєльська не просто копіювала тексти, перекладаючи російською, а робила це, приправляючи антиукраїнською пропагандою. Мєтєльская переконує, що у Львові, попри все, люблять російських агресорів і підтримують такий цінний культурний зв’язок з «братами». Зокрема, рецепти їй начебто присилала львів’янка Оксана Кучеряк, а з Пані Стефою вони ледве не подруги.

Читайте також: Маріанна Душар, гастрономічна блогерка, дослідниця української кухні

“Оксанка прислала рецепт аж из самого Львова, где вопреки всему, правдами и неправдами люди читают русский Дзен, не забыли русский язык и щедро делятся с "братьями" из России секретами национальной кухни”, - цитує росіянку Душар.

9 березня Центр дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та правопорядку за антиукраїнську пропаганду та маніпуляцію інформацією громадського значення, вніс російську авторку Інну Мєтєльску-Шеремєтьєву до бази «Миротворець».

За словами Пані Стефи, росіянка використовувала не лише її авторські тексти, а й переписи, видані у Видавництві Старого Лева та фото, зроблені Укрінформом.

Про те, як понад десять років гастрономічна блогерка, дослідниця української кухні Маріанна Душар займається відновленням старих переписів, зокрема галицької кухні, яка є особливою складовою європейської спадщини, читайте в інтерв'ю на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-