Ткаченко закликає наслідувати МКІП, де на більшості посад — жінки

Ткаченко закликає наслідувати МКІП, де на більшості посад — жінки

Укрінформ
Жінки обіймають більшість посад у Міністерстві культури та інформаційної політики, й іншим відомствам варто наслідувати цей приклад.

На цьому наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у вітанні з нагоди 8 Березня, яке він оприлюднив у Телеграмі передає Укрінформ.

"У нашому міністерстві більшість посад обіймають саме жінки. Нехай це буде прикладом для інших відомств, який варто наслідувати", - написав Ткаченко.

Читайте також: COVID-19 не повинен зашкодити прогресу у гендерній рівності – комісар РЄ

За словами глави МКІП, для нього день 8 Березня - передусім, про рівність та повагу, про гідну оплату праці для жінок та однакові умови і можливості незалежно від статі.

Він висловив переконання, що якби раніше було переосмислення гендерних ролей – було б більше видатних жіночих імен у культурі та історії, яким просто не давали можливості висловити свою позицію та посісти омріяну посаду.

Читайте також: Зеленський привітав українок з 8 березня: Мрійте, досягайте мети і змінюйте світ

"На жаль, не в наших силах змінити минуле, але ми впливаємо на теперішнє і майбутнє. Сучасне європейське суспільство має бути сучасним і ментально", - наголосив Ткаченко.

Він також зауважив, що завдяки жінкам чоловіки наполегливо йдуть до мети. "Надзвичайно цінно, що ви поруч з нами, а ми – з вами. Вдячний вам за талант, мудрість та приклад для наслідування у багатьох речах. Нехай все заплановане здійсниться", - побажав міністр.

Читайте також: Таран — про жінок в армії: Командир, пілот і танкіст - більше не експеримент, а повсякдення

Як повідомлялося, сьогодні відзначається Міжнародний жіночий день. Цього року його тема «Жінки-лідери: Досягнення рівноправного майбутнього в епоху COVID-19».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-