Хор комунальників з Івано-Франківська припинив існування

Хор комунальників з Івано-Франківська припинив існування

Укрінформ
Хор «Чорнобривці», про який у 2019 році зняли документальний фільм, за рішенням адміністрації комунального підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» припинив своє існування.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться на сторінці команди фільму «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» у Фейсбуці.

«Рано чи пізно це мало статися, але від того новини не менш приголомшливі. Знаменитий хор «Чорнобривці» припинив своє існування за рішенням адміністрації ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що останній місяць на комунальному підприємстві масово звільняють працівників старшого віку.

«На жаль, це далеко не завжди відбувається з урахуванням законодавства й етики. Для багатьох хористів ці події принесли нечуваний стрес, фінансові проблеми і кризу професійної та особистої ідентичності», - йдеться у повідомленні.

Автори документальної комунальної трагікомедії «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» за допомогою юристів обіцяють посприяти співробітникам у відстоюванні їхніх трудових прав і дотримання законодавства.

Як повідомлялося, «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» — дебютний повнометражний фільм режисери Надії Парфан. Світова прем'єра фільму відбулася 10 квітня 2019 року на кінофестивалі «Бачення реальності» - одному з найбільших документальних форумів світу, що проходить у швейцарському місті Ньйон. Фільм отримав приз «Кіноколо» від Спілки кінокритиків України як найкращий документальний фільм 2019 року. Стрічка номінована у категоріях Найкращий фільм, Найкращий документальний фільм, Найкраща музика, Найкращий монтаж четвертої національної кінопремії «Золота дзиґа».

Читайте також: Фільм “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” виходить онлайн

Автори фільму розповідають про профспілковий хор «Чорнобривці», у якому співають диспетчери, ремонтники, слюсарі, бухгалтери комунального підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго». У стрічці голова профспілки підприємства пишається творчими здобутками комунальників, але керується принципом «спочатку людям тепло — а вже потім співати».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-