6 березня: народний календар і астровісник

6 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Батьківська поминальна субота; кого зігріє Тимофій, як вестиметься псові, та що потрібно заощаджувати.  

Сьогодні вселенська Батьківська поминальна субота. Цього дня вшановується пам’ять усіх померлих, або, як кажуть у православ’ї, спочилих в надії воскресіння і житті вічному християн, отців і братій наших. Усіх без винятку, «від Адама». Цього дня потрібно віднести в церкву панахиду, поставити свічку й помолитися не тільки за представниками свого роду, але й за всіх спочилих християн. Вони – там, а ми – тут. Поки що тут, адже всі живі – лише гості в цьому світі, і нас поєднують незримі ниті любові. Заупокійна служба, яка правиться в М’ясопусну суботу (Парастас) є зразком для всіх інших служб поминання померлих і здійснюється ще в другу, третю і четверту суботу Великого Посту.

Також сьогодні чудотворної Козельщанської ікони Божої Матері – головної святині Полтавщини і преподобного Тимофія. У давнину українці називали цей день Тимофієм-Весновієм, або Весногрієм. А ще казали: «Тимошеве тепло віє – старого пса гріє», «На Весногрія і старцю надія».

З іменинами вітайте Тимофія, Георгія, Олександра, Данила, Григоргія, Костянтина, Павла і Ольгу.

23 місячний день, Місяць у Стрільці. Важкий період, день Гекати. О цій порі у Homo sapiens пробуджуються низькі інстинкти, які, власне, за сотні тисяч років еволюції нікуди й не зникали: агресивність, непомірний апетит, жадібність, схильність до сумнівних авантюр тощо. Місяць у товариському й активному Стрільці, тож не час лінуватися. Змінюйте позу морської зірки на більш рухливу, але, все ж, заощаджуйте сили на майбутнє. Сни оманливі, так само, як і прикмети.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1964 році: –16,7, а найтеплішим у 1995 -  +17,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-