3 січня: народний календар і астровісник

3 січня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні святителя Петра і святої Женев’єви; печемо печиво, виготовляємо павуків і шукаємо спільну мову з Дівою.

Перша неділя нового року! У нас нині святителя Петра, митрополита Київського і всієї Русі чудотворця, а католики вшановують святу Женев’єву, покровительку Парижа, яка жила в цьому місті в V – початку VІ століть. Жінка вирізнялася доброчесністю, щедрістю та милосердям. Вона прожила доволі довге життя за тогочасними мірками – понад 70 років. Рака з її мощами знаходиться в паризькій церкві Сент-Етьєн-дю-Мон. Щоправда, під час французької революції, коли була проголошена боротьба «з забобонами», мощі спалили на Гревській площі, де зазвичай страчували злочинців. Але рака дивом збереглася, так само, як і фаланга руки святої. Сучасний французький Пантеон, усипальниця видатних людей Франції – спочатку був церквою святої Женев’єви і присвячувався саме їй.

Жінки цього дня пекли обрядове печиво, а дівчата, зібравшись на посиденьки, виготовляли Різдвяно-новорічні прикраси – «павуків» та «їжаків», яких підвішували на конячій волосині до сволока, де вони мали висіти від Різдва до Водохреща.

Іменинники сьогодні Петро, Прокіп та Юлій

20-ий місячний день. Від феєрверків і блискіток лев’ячого настрою не залишиться майже й сліду, адже Місяць від Лева переходить до Діви. Ми стаємо більш критичними, налаштовуємося на діловий лад, навіть попри неділю. Об’єктивна критичність не завадить, а ось впадати в різкий безапеляційний критицизм не варто. Подряпаєте, роз’ятрите собі душу та й тільки. В цей час маємо відчувати приплив нових сил і енергії, що спонукатиме нас до дій. Коли ж ні – це свідчить про проблеми з астральним тілом.  День особливо успішний для цілеспрямованих і наполегливих людей, які знають чого хочуть. А ви знаєте, чого хочете цієї неділі?

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 році: -23,5, а найтеплішим у 2014 -  +7,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-