Офіційно стартував Львівський 27 BookForum

Офіційно стартував Львівський 27 BookForum

Укрінформ
Сьогодні, 16 вересня, відбулась онлайн-церемонія відкриття 27 Львівського міжнародного BookForum.

З вітальним словом на церемонії виступив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляють у пресслужбі ЛМР , інформує Укрінформ.

«27 BookForum стартує! В цьому році він особливий, адже все буде відбуватися онлайн. Ми всіх запрошуємо переглядати події цьогорічного фестивалю. Я всіх прошу — купуйте і читайте книжки, тренуйте свій розум. Нам важливо, щоб українці були мудрими та освіченими. Не забувайте, що читання книжок — це тренування нашого розуму, тому бажаю всім доброго читання», — сказав мер Львова.

Окрім привітань з нагоди відкриття 27 BookForum у програмі заходу відбулось оголошення першого лауреата нової Українсько-єврейської літературної премії «Зустріч». Ним став Василь Махно за його роман «Вічний календар». Опісля відбувся виступ Фулбрайтівського тандему (Сергія Жадана і Фіми Чупахіна).

Читайте також: Yakaboo запускає програму підтримки малих видавництв на 27 BookForum

Ведучим церемонії став Вадим Карп'як, журналіст, ведучий програми «Свобода Слова».

27 BookForum відбувається за підтримки Український культурний фонд та Львівська міська рада, у партнерстві з Fedoriv Group. Зміст публікації є виключною відповідальністю організаторів і не відображає позицію УКФ.

Цьогорічний фестиваль вперше за 27 років відбудеться в онлайн-форматі. Фокусна тема 27 BookForum — «Перепис населення: знати, хто ми є». Протягом п’яти днів глядачі матимуть змогу відвідати 137 подій та понад 300 учасників (серед них — 23 іноземних автори з 5 континентів).

Дивитися події цьогорічного BookForum можна безкоштовно на сайті bookforum.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-