Філіппіни заборонили ввезення собак та котів з України

Філіппіни заборонили ввезення собак та котів з України

Укрінформ
Республіка Філіппіни з 11 вересня 2020 року обмежила некомерційне переміщення собак і котів з України. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Відповідно до офіційного повідомлення Бюро тваринної промисловості Міністерства сільського господарства Республіки Філіппіни від 07.09.2020 стосовно некомерційного переміщення собак і котів з України до Філіппін повідомляємо, що з 11.09.2020 філіппінською стороною введено тимчасові обмеження на некомерційне переміщення вищезазначених тварин із України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою врегулювання ситуації, Держпродспоживслужба ініціювала процес погодження двосторонньої форми ветеринарного сертифіката здоров’я для некомерційного переміщення собак і котів. У разі погодження зазначеного ветеринарного сертифіката, його буде опубліковано на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво» – «Ветеринарія та безпечність» – «Сертифікати на експорт з України».

Читайте також: В Італії знайшли можливо найстаріші рештки “домашніх” собак

Пресслужба Держпродспоживслужби звертається до власників тварин із проханням врахувати зазначену інформацію під час планування подорожей з домашніми тваринами до Республіки Філіппіни.

Фото: dpss.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-