У Батурині для проєкту “Ковчег Україна” записали бандуриста Компаніченка

У Батурині для проєкту “Ковчег Україна” записали бандуриста Компаніченка

Відео
Укрінформ
У Національному історико-культурному заповіднику "Гетьманська столиця" в Батурині на Чернігівщині відбулися зйомки унікального проєкту "Ковчег "Україна", що реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці заповідника у Фейсбуці.

"У заповіднику "Гетьманська столиця" відбулися зйомки проєкту "Ковчег "Україна", що стартував за підтримки Українського культурного фонду. Ініціаторами проєкту є зірка світової класичної сцени, диригентка Оксана Линів і культурна менеджерка Ярина Вінницка", - йдеться у повідомленні.

"Зіркою" проєкту став відомий український бандурист, лірник і композитор Тарас Компаніченко. Батурин для його запису обрали з огляду на те, що музика цього митця неймовірно поєднується з історичною минувшиною не лише колишньої гетьманської столиці, а й України в цілому.

Зазначається, що реалізація проєкту відкриє українцям та світові "непізнану і відому лише вузькому колу спеціалістів колосальну музичну спадщину України".

Читайте також: Дніпропетровська обласна філармонія відкрила новий сезон

Ковчег "Україна" - це платформа (вебресурс), де буде зібрана тисячолітня спадщина українського народу: шедеври традиційного мистецтва та професійного малярства, історичні ноу-хау, найкращі музичні твори, наукові відкриття тощо. Проєкт також передбачає потужну промокампанію культурної спадщини України - видання арт-буків, фотоальбомів, організацію виставок, концертів, презентацій тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-