10 травня: народний календар і астровісник

10 травня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Стефана; де чекати просвітлення, де шукати вінці та для чого знову одягати на себе обладунок.

Сьогодні четверта неділя після Пасхи, яку називають неділею про розслабленого. Присвячена вона одній події з Євангелія, коли Христос зцілив розслабленого в єрусалимській купальні. Той нещасний чоловік хворів 38 років. Коли Ісус запитав його, чи хоче він зцілитися, він почав пояснювати, що «не має людини, яка б допомогла йому зійти в води купальні» тієї миті, коли вони стають цілющими. Поки він самотужки добирався до води, там вже хтось був; хтось завжди його випереджав: більш удачливі, більш сильніші, вправніші. Христос не опускав того чоловіка в воду: він просто наказав хворому встати й іти. І той встав, взяв свою постіль і пішов. Смисл цієї євангельської історії зрозумілий: про незбагненність надії, про можливість неможливого.

А ще сьогодні преподобного Стефана, ігумена Печерського, єпископа Володимир-Волинського (1094). Стефан був одним із улюблених учнів преподобного Феодосія. Цього дня дивилися: коли хмари йдуть на долини, то буде в горах просвітлення, а коли з долин піднімаються вгору – довго втримається сльота. Збільшення вінців навколо сонця віщують суху та ясну травневу погоду.

Іменинники сьогодні Стефан, Павло, Іван, Марія.

Триває сонячно-місячний коловорот і сьогодні вже 18 місячний день. Місяць залишить Стрільця й перейде до Козерога. Десь ближче до обіду всі емоції вляжуться, увійдуть у береги. Нарешті настає час стриманості і ще раз стриманості. Ми знову одягаємо лати, зашнуровуємося, застібуємося на всі гачечки і ґудзики. Втім, від того можливо лише виграємо: зекономимо, а потім пустимо цю енергію на щось продуктивне і якісне. «Реалізаційна сила» зростатиме до середи, тож не забудьте накреслити якісь плани-завдання й взятися за їх виконання.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1912 році: –1,7; а найтеплішим у 1996 -  +28,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-