У київському зоопарку

У київському зоопарку "EKZOland" народилися малята рідкісного виду мангустів

Фото
Укрінформ
Народжені під час карантину малята рідкісного виду мангустів, які майже не розмножуються в неволі, почали самостійно їсти.

Про це Укрінформу повідомила адміністратор київського зоопарку екзотичних тварин «EKZOland» Наталія Калимбет.

«Є приємні моменти, на які карантин ніяк не вплинув - у нас народилася трійня у родині лисячих мангустів. В Україні їх взагалі небагато, а з приводу народжуваності ми навіть і не чули ні в яких зоопарках», - розповіла вона.

За словами Калимбет, трійня народилася на початку карантину, в 20-х числах березня, і їм було приділено найбільше уваги, закрили повністю весь купол, щоб не надходило холодне повітря, повісили додаткові лампи та ультрафіолет.

«На щастя, мама вигодувала всіх, ніхто не відмовився, тато доглядав. Зараз малюкам місяць і тиждень, вони починають поступово їсти м'ясо, вже харчуються із загальної мисочки», - зазначила вона.

Адміністратор додала, що для зоопарку зараз не найкращі часи. «З моменту карантину, найгірше, з чим ми зіткнулися, це відключення опалення (ми знаходимося не на своїй території, а в торгово-розважальному центрі). Нам довелося забрати практично всіх рептилій, тому що таку температуру вони не переносять. Їх забрав власник за місто і там зі своєю командою займається ними та деякими дрібними мавпами, які теж не переносять холоду. Ті вольєри, які у нас залишилися, ми добре закутали та намагалися зігріти - зібрали всі обігрівачі, які були у нас та у наших друзів чи сусідів, і привезли сюди. Відносно харчування - раціон у них зараз повноцінний», - зазначила Калимбет.

Тварини у київському зоо екзоленд / Фото: «EKZOland

Читайте також: Бебі-бум у вінницькому зоопарку - єноти, буйволятко та віслючок

Вона розповіла, що для годівлі тварин завжди купуються сертифіковані продукти, а комах для харчування вирощують самі. «Це у нас все перевірене, своє. А для хижаків вирощуємо кормових щурів, тому що наші величезні пітони мишками не харчуються, їм потрібні великі щури. Також наші рептилії не всі травоїдні, серед них є хижаки, які харчуються комахами. А це не просто коники, це цвіркуни, які вирощуються на спеціальних базах. Наприклад, для одного виду ящірок цвіркунів потрібно годувати сухофруктами, а є такі види ящірок, яким не вистачає вітаміну А, то тоді цвіркунів для них годують сухою або свіжою морквою. Це як висока ресторанна кухня», - уточнила адміністратор зоопарку «EKZOland».

Читайте також: Панди, інші зоомешканці й карантин. У Берліні відкрили зоопарки

Також вона розповіла, що у них живуть мавпочки - Едіпові тамарини, які вже прожили подвійне життя своїх природників. У природі вони живуть не більше 6-7 років, а їхній самичці цього року буде 15 років. «Будемо святкувати її день народження цього року. Ніби вона й пенсіонерка, а минулого року народила дитинча. Її звати Віра, а хлопчика-тамарина - Вася, він на рік молодший. Така, от у нас парочка красива живе», - сказала Калимбет.

Читайте також: У Харківському зоопарку верблюд тричі за весну став татом

За її словами, зоопарку також допомагають відвідувачі, і команда «EKZOland» разом зі своїми підопічними з оптимізмом чекають на зустріч з ними. «Ми тримаємося, тварин любимо, чекаємо завершення карантину. Погода цьому сприяє, сонце, тепло і настрій потроху покращується», - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-