9 лютого: народний календар і астровісник

9 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні неділя про митаря і фарисея; уникаємо багатослів’я і як не стати верблюдом.

До початку Великого посту залишається три тижні, тому починаємо потрохи до нього готуватися. Сьогодні, крім перенесення мощей святителя Іоанна Златоуста – константинопольського архієпископа і богослова, згадується євангельська історія про митаря і фарисея. Ці двоє молилися в храмі. Фарисей, або ж книжник, стояв і тішився з того, що він найкращий: «Дякую Тобі Боже, що я не такий як усі інші…» Далі він перераховував усіх «поганих» людей: грабіжників, волоцюг, повій, згадував і того ж таки крадія-митаря. А ще нагадував, який він — фарисей — хороший: як суворо постує, як роздає милостиню й т.д. і т.п. Митар стояв неподалік, боячись навіть вгору глянути. Він тяжко зітхав і молився: «Боже, милостивий будь до мене, грішного!» Ця проста покаянна молитва, яка так і називається «молитвою митаря», добре знана кожним християнином.

Також сьогодні церква вшановує пам’ять усіх, постраждалих в часи гонінь за віру Христову, зокрема й у добу більшовицького режиму. За попередніми підрахунками, кількість знищених в СРСР за релігійними статтями з 1918 по 1939 рік становила близько мільйона людей.

Іменинник сьогодні Іван.

Повня у Леві! Що сказати про цю повню? А те, що казали давні астрологи: “Рік не похвали Лева, і в нього виросте горб”... Не те, що він стане верблюдом у прямому сенсі, але все одно — Лев без похвали, наче квітка без води. Тим, хто звик до уваги, кому не бракує любові — почуватимуться під час цієї повні дуже комфортно. Так само, як і люди самовпевнені, та й взагалі — екстраверти усіх мастей. А ось ті, хто звик до одвічних рефлексій, самокопання, хто невпевнений у собі та у власних силах, кому бракує тепла й уваги, той переживатиме повню у Левові доволі болісно. Тож не забувайте сьогодні про компліменти, про любов і повагу, а іноді й про щире захоплення... Іншою людиною.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році — -32,2 а найтеплішим у 1990 —  +8,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-