У Житомирі показали фільм про генерал-хорунжого УПА

У Житомирі показали фільм про генерал-хорунжого УПА

Фото
Укрінформ
У Житомирі відбулася прем’єра документального фільму «Поліська Січ Бульби-Боровця».

Про це йдеться на сторінці «Пласт Житомир» у Facebook.

«Відбувся показ фільму «Поліська Січ Бульби-Боровця». Це фільм-дослідження з елементами військової реконструкції, що має на меті популяризувати історію УПА «Поліська Січ» як феномену та важливої складової локальної історії Житомирщини періоду Другої світової війни. Також події у фільмі тісно переплетені із сучасною війною на сході України», - зазначається у повідомленні.

Зйомки фільму проходили на Житомирщині. Одна з локацій – Олевський район, де свого часу була створена Олевська республіка.

Стрічка знімалася за грантові кошти Житомирської ОДА, на що спрямовано 80 тис. грн. Авторами ініціативи є Відокремлений підрозділ молодіжної організації ПЛАСТ – Національна скаутська організація України в Житомирській області «Житомирська округа».

Читайте також: Держкіно дасть майже 9 мільйонів на українсько-чеську історичну драму

Олевська республіка – локальне державне утворення, що проіснувало в Олевському районі Житомирщини з серпня до листопада 1941 року.

Тарас Боровець (псевдонім Бульба) – діяч українського повстанського руху в роки Другої світової війни, засновник УПА «Поліська Січ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-