У Токіо збудують 70-поверховий дерев’яний хмарочос

У Токіо збудують 70-поверховий дерев’яний хмарочос

Укрінформ
Японська девелоперська компанія Sumitomo Forestry, що існує з 1691 року, готує проєкт будівництва 350-метрового 70-поверхового хмарочоса з колод у центрі Токіо. 

Про це повідомляє mind.ua.

За розрахунками проєктувальників, на спорудження колосальної будівлі, що стане найвищою в Японії, піде 184 000 кубометрів деревини. Завершити будівництво компанія планує до свого 350-річного ювілею в 2041 році.

Хмарочос W350 на 90% складатиметься із дерева і лише на 10% – з металоконструкцій. Його оціночна вартість становить 600 млрд ієн ($5,6 млрд). Це вдвічі вище за витрати на зведення в Токіо аналогічної будівлі зі сталі та бетону, але, якщо перший у своєму роді хмарочос доведе свою життєздатність, такі висотні будівлі з дерева в міру вдосконалення технології дешевшатимуть.

У презентаційному відео проєкту W350 представник Sumitomo Forestry розповідає, що хмарочос з колод допоможе людям усвідомити, що дерева – це цінність. Будівля покликана «пожвавити» лісову індустрію та інтерес людей до лісонасаджень. Компанія оголосила своєю метою «трансформувати місто в ліс» і запевнила, що хмарочоси з колод, покриті зеленими рослинами, будуть стійкими до землетрусів і пожежобезпечні.

Читайте також: Найвища будівля світу засвітилася барвами австрійського прапора

Нагадаємо, що найвища будівля з дерева наразі побудована у Відні. Окрім того, 300-метровий хмарочос з деревини планують побудувати у центрі Лондона. 

Фото: Sumitomo Forestry

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-