Третій “Київський тиждень критики” оголосив українську програму

Третій “Київський тиждень критики” оголосив українську програму

Укрінформ
Третій кінофестиваль “Київський тиждень критики”, що відкривається 24 жовтня, оголосив українську програму.

Про це повідомляє компанія “Артхаус Трафік”.

“Програма побудована навколо двох фестивальних хітів цього року – драми “Додому” та комедії “Мої думки тихі”. Режисери стрічок, Наріман Алієв та Антоніо Лукіч, обрали для своїх робіт фільми-референси, які перегукуються тематично та стилістично. Отже, в українській програмі покажуть: “Додому” Нарімана Алієва, “Відчуження” Нурі Більге Джейлана та “Бич Божий” Олега Фіалка; “Мої думки тихі” Антоніо Лукіча, “Паперовий Місяць” Пітера Богдановича та “Довгі проводи” Кіри Муратової”, - ідеться в повідомленні.

Як і всі покази “Київського тижня критики”, сеанси української програми представлять критики-куратори фестивалю – після перегляду на глядачів чекає обговорення фільму. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

У межах фестивалю також запланована програма дискусійних зустрічей, присвячених кіно: панельна дискусія “Як Новий Голлівуд змінив американське кіно” та презентація третього тому “Антології української кінокритики 1920-х років”, організована спільно з Національним центром Олександра Довженка.

Третій фестиваль “Київський тиждень критики” пройде з 24 по 30 жовтня у кінотеатрі “Жовтень”. На відкритті фестивалю вдруге відбудеться церемонія нагородження щорічної Національної премії кінокритиків “Кіноколо”.

Читайте також: В Україні завершили зйомки документального фільму про тварин "Сказ"

"Київський тиждень критики” – кінофестиваль, створений для знайомства українських глядачів із найкращими артхітами, відібраними українськими кінокритиками. У програму фестивалю входять фільми з лайнапів головних світових кінофестивалів, а також стрічки, які мали значний вплив на історію кіно.

Організатор фестивалю – компанія Arthouse Traffic за підтримки Держкіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-