У Карпатському заповіднику заборонили рок-концерт Familia Perkalaba

У Карпатському заповіднику заборонили рок-концерт Familia Perkalaba

Укрінформ
У Карпатському біосферному заповіднику заборонили рок-концерт гурту Familia Perkalaba через сезон тиші.

Про це повідомили на офіційній сторінці Карпатського біосферного заповідника в мережі Facebook.

“У соціальній мережі Facebook на сторінці Fun Karpaty Travellers Company розміщено інформацію, що 5-6 жовтня 2019 року на Марамороському масиві на території Карпатського біосферного заповідника відбудеться концерт гурту Familia Perkalaba у рамках туру по унікальних місцях «Об'Довбуш» на Мармаросах. Повідомляємо, що до адміністрації заповідника не надходило ніяких звернень чи листів про погодження проведення цього заходу на його території. Сьогодні директор КБЗ терміново скликав бюро науково-технічної ради (далі бюро НТР), де висловив свою занепокоєність і наголосив про недопустимість проведення цього заходу” - йдеться в повідомленні.

Відтак члени бюро НТР ухвалили рішення та підготувати офіційне звернення до організаторів фестивалю та вирішили повідомити їх про незаконне проведення на цій території такого заходу.

Як повідомляють у КБЗ, тепер в Україні проголошено «сезон тиші».

Читайте також: Львівщина кличе на фестиваль сиру й вина

«Сезон тиші» – це природоохоронний захід, упроваджений до виконання в Україні на законодавчому рівні (стаття 39 Закону України «Про тваринний світ»). Метою є охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження. Такий проєкт сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття і спокійний розвиток фауни в наших лісах” - пояснили у заповіднику.

Відтак, керуючись Законом України «Про природо-заповідний фонд» та «Про тваринний світ», якщо цей захід відбудеться, адміністрація заповідника буде змушена звернутися до правоохоронних органів щодо притягнення організаторів заходу до відповідальності.

Фото: Facebook.com/pg/Карпатський-біосферний-заповідник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-