Помер чеський співак Карел Готт

Помер чеський співак Карел Готт

Укрінформ
У віці 80 років помер відомий чеський співак Карел Готт.

Про це повідомляє портал Novinky.czіз посиланням на його дружину Івану Готтову.

"З глибоким горем у серці я оголошую, що мій коханий чоловік Карел Готт залишив нас вчора (у вівторок) незадовго до опівночі після важкої й тривалої хвороби", - сказала Готтова.

Раніше у вересні співак підтвердив, що страждає від гострої лейкемії йіі проходить лікування. Взагалі він бореться з серйозними проблемами зі здоров'ям з 2016 року. На якийсь час у 2017-му році співак повертався на естраду.

Карел Готт народився 14 липня 1939 року у Пльзені. В юності отримав освіту електромонтера трамвайних систем, почав брати участь в аматорських виступах співаків вже під час навчання. У 1963 році пісня «Очі занесені снігом» із вистави театру «Семафор», яку виконував Готт, стала найпопулярнішою композицією в Чехословаччині, з цією піснею він вперше переміг у загальнонаціональному конкурсі співаків «Золотий соловей». Після цього на 40 років він став «королем чеської поп-музики» і «чеським солов'єм», як його називали критики, журналісти й шанувальники.

Регулярно гастролюючи в СРСР у 1960-1980-х роках, Готт не раз давав концерти в Україні. Вперше виступив у Києві у 1962 році. У 1972-му співав у київському Палаці спорту перед близько 10 тисячами слухачів. Останній концерт Готта в Україні відбувся навесні 2006 року в Національній опері України в рамках фестивалю «Київ травневий».

Готт співав багатьма мовами світу, серед них українською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-