28 вересня: народний календар і астровісник

28 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Що святкують сьогодні китайці, чим переймаються звірі та чим запам’ятається молодик у Терезах

Китайці сьогодні відзначають День народження Конфуція або День національного вчителя. Світогляд цієї людини ліг в основу китайської цивілізації. Конфуціанство — це передовсім самовиховання, що базується на п’яти чеснотах: щиросерді, справедливості, прямоті, мудрості та лояльності. Цього дня по всій країні відбуваються різноманітні культурно-меморіальні і просвітницькі заходи, але найбільші урочистості проходять у храмі Конфуція в Цюйфу — рідному місті мудреця. Прикметно, що день народження Конфуція в Китаї відзначають двічі на рік: 28 вересня — за західним сонячним календарем, а інший день народження відзначають за китайським місячним календарем — він припадає на 27 день 8 місячного циклу — приблизно між кінцем вересня і початком листопада. Свято символізує те, що право на знання і освіту має кожен, а не тільки аристократія — адже одна з величезних заслуг Конфуція полягала в тому, що він відкрив першу приватну школу й сам у ній навчав простих людей. До цього освіта була прерогативою лише аристократії.  

Церква згадує нині великомученика Микиту, який жив у ІV столітті на берегах Дунаю. На Микити звірі остаточно мали вилиняти, знайти і підготувати собі нори та барлоги до зими.

Іменинники нині Микита, Максим, Андрій, Григорій, Іван, Гнат, Дмитро, а також Марія та Людмила.

29 і 1 місячні дні. Сьогодні о 13:04 за київським часом Місяць перейде в знак Терезів, а о 21:28 він оновиться. Новий Місяць або молодик — це завжди певна точка початку, ланцюжок — довгий чи не надто, відліку чогось нового. Молодик у Терезах — це початок нового в царині соціального, в ділових чи родинних взаєминах. Зараз змінюються — в бік поліпшення чи погіршення — матриці матеріального, фінансового чи майнового аспектів життя. Завдяки взаємовигідному партнерству ми можемо досягти успіху або підвищити власні шанси у багатьох сферах життя.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1906 –  -1,2, а найтеплішим у 1924 – +29,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-