Майстер-класи, презентації, літературний батл: у Тернополі стартував

Майстер-класи, презентації, літературний батл: у Тернополі стартував "Бібліофест"

Відео
Укрінформ
Бібліотечний фестиваль "Бібліофест" розпочався у Тернополі.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Унікальний бібліотечний фестиваль «Бібліофест», який розпочався в Українському домі «Перемога» обласного центру, вже проводимо дев’ятий рік поспіль. Це – фестиваль, який об’єднує тих, хто любить читати, творить українську книгу і популяризує її. Такий захід – хороша нагода показати, як змінюється життя у тернопільських бібліотеках, де тепер діє етноцентр, бібліотека-музей національноїї ляльки, бібліотека-музей «Літературне Тернопілля», екобібліотека, урбанбібліотека, центр коронації слова, артхол", - розповіла директор міської бібліотечної системи Світлана Козелко.

Цього року захід проходить під гаслом “Бібліотеки – громаді. Відкритий простір”.

За її словами, упродовж трьох днів у всіх тернопільських бібліотеках проходитимуть майстер-класи, творчі зустрічі, презентації книг, зустрічі з видавцями, показ інноваційних проєктів.

Під час фестивалю планується зафіксувати рекорд «Найбільша колекція артбуків, виготовлених тернопільськими бібліотеками».

Також відбудеться літературний батл за участю тернопільських письменників, показ українського одягу «Калина», триватимуть тематичні інтерактивні літературні, мистецькі, етно-, художні та бібліомайстерні.

Упродовж дня демонструватиметься виставка-інсталяція «Цікавинки з літературного кошика», буде й медіапарад «Бібліо - Кіно – Сіті».

Читайте також: На 26 BookForum у Львові презентували книгу Любомира Гузара чотирма мовами

У програмі також - новинки українських видавництв, конкурс «Селфі з улюбленою книгою», інформаційно-дискусійна панель «Соціальна інклюзія та бібліотека», презентація виставки книг шрифтом Брайля.

Уперше фестиваль книги «Бібілофест» відбувся у Тернополі в 2011 році. Традиційно він проводиться напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, що відзначається 30 вересня.

Фото: zz.te.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-