Вінницька філармонія у новому сезоні запропонує класику, джаз та філармонійне безсоння

Вінницька філармонія у новому сезоні запропонує класику, джаз та філармонійне безсоння

Укрінформ
Вінницька обласна філармонія ім. М.Леонтовича у новому, 83-у концертному сезоні запропонує глядачам вісім масштабних проєктів з консервативної класики і жанрових експериментів, а також філармонійне безсоння.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Вінницької обласної філармонії ім. М. Леонтовича.

«Новий концертний сезон філармонії, який стартує вже сьогодні, поєднає у собі витриману роками традицію і сміливі виклики сучасній аудиторії, - на відвідувачів чекає консервативна класика та концерти у форматі експериментальної крос-жанровості: поряд із традиційними програмами колективів філармонії плануються жанрові експерименти і несподівані шокуючі програмні рішення. Загалом, йдеться про чотири довготривалі проєкти», - повідомили у пресслужбі.

Зокрема, йдеться про проєкт «Симфонічний презентує», який включає низку масштабних концертних програм. Відкриває його і новий сезон філармонії у середу, 18 вересня, концерт Національного симфонічного оркестру України, у програмі - твори класика європейської музики – українського композитора Максима Березовського та видатних романтиків – Петра Чайковського та Антоніна Дворжака.

До 75-річчя найстаршого професійного колективу Вінниччини – Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» їхні колеги з регіонів України готують свої вітання в проєкті «На гостину до «Поділля». Серед учасників – потужні академічні колективи: «Зоряни» (Кропивницький), «Запорожці» (Запоріжжя) та прославлений Буковинський ансамбль (Чернівці).

Проєкт «Вечори з «Аркатою» у цьому сезоні проходять під прапорами кількох держав. «Union Jack», «Біле та червоне», «Золоте і небесне» – символічні назви програм англійської, польської та української музики, участь у яких беруть солісти філармонії та запрошені гості.

Четвертий проєкт – це Абонемент «STEINWAY & K°: НОВА ГЕНЕРАЦІЯ», який об’єднує представників нового покоління української фортепіанної школи, які вже заявили про себе на міжнародній сцені. Оркестрова частина програми присвячена фортепіанним концертам Бетховена, 250-річчя від дня народження якого відзначатиметься у 2020 році.

У філармонії також планують реалізувати проєкт «…І не тільки джаз». Участь у ньому візьмуть камерні колективи з оригінальними інтерпретаціями сучасних жанрів – танго, джазу та навіть латиноамериканської музики.

Читайте також: У Національній філармонії розповіли, які цікавинки підготували до нового сезону

Найбільш очікуваною прем’єрою сезону є абонемент «OPERA PROJECT». Концертне виконання, картини з опер, найвідоміші сцени та окремі арії – усе це буде на вінницькій сцені у виконанні артистів Вінницької, Одеської та Хмельницької філармоній.

Кращі концертні програми філармонійних сезонів на прохання постійних глядачів можна буде відвідати в проєкті «НА БІС!».

Абсолютною новацією на вінницькій сцені стане цикл програм «PHILHARMONIC INSOMNIA» («Філармонійне безсоння») – нічні концерти, сюрпризи від гастропартнерів, нова атмосфера та ще деякі спеціальні незвичайності, які очікують на вінничан, що наважаться стати першими глядачами нового проєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-