Премія Коцюбинського оголосила переможців

Премія Коцюбинського оголосила переможців

Список
Укрінформ
У Вінниці у вівторок визначили переможців Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«Всеукраїнська літературна премія імені Михайла Коцюбинського передбачає три номінації – «Художня література», «Науково-популярна література» та уперше - «Дитяча література». Мали 43 номінанти; Вікторія Гранецька, Ірина Зелененька та Олена Вітенко – цьогорічні переможці Всеукраїнської літературної премії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що визначення переможців відбувалося у два етапи, таємним голосуванням журі. У номінації «Художня література» першість виборола вінничанка Вікторія Гранецька зі збіркою оповідань «Reality Show/Magic Show». У номінації «Науково-популярна література» перемогла вінничанка Ірина Зелененька з посібником-хрестоматією із вивчення сучасної поезії Поділля «Подільські божищі». У номінації «Дитяча література» в лідери вийшла вінничанка Олена Вітенко з трьома збірками віршованих творів для дітей: «Роздолля», «Оберу професію» та «Намалюю Україну».

Читайте також: Читаємо нон-фікшн: 15 новинок до Форуму Видавців

Нагороджуватимуть переможців на літературно-мистецькому вечорі «Михайло Коцюбинський – гордість літературного Поділля» з нагоди відзначення 155 річниці від дня народження видатного письменника, який відбудеться 17 вересня.

Премія ім. Михайла Коцюбинського заснована 1981 року і є найстарішою та найпрестижнішою премією Вінниччини у царині літератури. Серед засновників – Вінницька організація Національної спілки письменників України. З 1992 року вона перейшла під патронат Вінницької облдержадміністрації та обласної Ради, і відтоді набула всеукраїнського статусу. Вручається українським літераторам за високохудожні доробки, що звеличують гуманістичні ідеали.

За всі часи лауреатами премії ставали 38 письменників.

Фото: Вінницька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-