7 вересня: народний календар і астровісник

7 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні золотого Варфоломія; чи є надія на гостру зиму і чи відчинять музи комусь двері  

Благословенна субота, апостола від 70-ти Тита,  єпископа Критського, учня апостола Павла і перенесення мощей святого апостола Варфоломія – одного з перших учнів Христа. Він загинув страшною мученицькою смертю у Вірменії. На іконах Варфоломія зображують у білому вбранні з золотим ножем у руці. Мощі святого покояться в соборі святого Варфоломія в італійському місті Беневенто і є об’єктом паломництва багатьох західних християн.

О цій порі закінчувався сезон білих грибів, тому наші пращури влаштовували собі на Варфоломія справжній «грибний день». Існувало й чимало прикмет, пов’язаних з грибами: «Пізній гриб – пізній сніг». «Якщо осінь багата на гриби – зима тепла буде, і навпаки: мало грибів віщувало холодну зиму. А ще на Варфоломія починався ранній посів озимини. «Прийшов Варфоломій – жито на зиму сій», - казали українці; або: «Суша на Варфоломія – гострої зими є надія».

Іменинники сьогодні Мойсей, Володимир. 

8-9 місячні дні. Творчою працею сьогодні займатися важкувато: Місяць переходитиме зі Стрільця в  сектор Козерога, тому музи навряд чи відчинять вам двері. Хоча існують винятки, і те, що годиться для одних, зовсім не підходить для інших. На зміну романтичним поривам прийде  більш тверезий погляд на себе і на життя. Вихідні стануть справжнім подарунком для психіки, дозволивши їй досить легко перелаштуватися. Займайтеся чимось звичним, навіть і відпочиваючи. Яскравих осінніх відтінків!  

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1998 – +5,1, а найтеплішим у 2008 –  +31,0.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-