6 вересня: народний календар і астровістник

6 вересня: народний календар і астровістник

Укрінформ
Чи тихий насправді Євтихій; якою буде подальша осінь і закладаємо надійні підвалини майбутнього

Цього дня Церква згадує священномученика Євтихія, учня святого апостола Іоанна Богослова і мучениці Сіри, діви Перської. Остання була дочкою відомого перського жреця-вогнепоклонника. Дівчина рано залишилася напівсиротою і була віддана батьком в науку до жриці. Згодом Сіра й сама стала жрицею. Якось, вийшовши з храму, вона зустріла жебрака-християнина. Як виявилося, випадкова зустріч перевернула все її життя – вона увірувала у Христа. Звісно, тут почалися вмовляння і напучування: просив і погрожував батько, благала мачуха, не залишилася осторонь і наставниця, але Сіра залишилася непохитною. Згодом її кинули до в’язниці, піддали тортурам, а потім стратили. Тіло мучениці кинули собакам, але ті навіть не доторкнулися, натомість з собачих очей потекли сльози...

За Євтихієм примічали, якою буде осінь. Дощовий день вказував на погожу осінь і щедрий урожай у наступному році, а жаркий – на посушливу весну. Найліпше, коли на Євтихія було тихо й безвітряно – це дозволяло селянам без збитків зібрати насіння льону.

Іменинники сьогодні Петро, Арсеній, Георгій.

Місяць окопався в Стрільці й почувається там пречудово. 7-8 місячні дні. Товариськість і незалежність — риси цього дня. Трохи честолюбства теж не завадить. Все, до чого докладемо розум, волю, натхнення, бажання — втілиться. Ходіння по інстанціях може бути плідним, “високі” пороги понижчають, документи рухатимуться теж непогано. Ділові та соціальні контакти можуть не тільки принести миттєвий зиск, але й закласти підвалини довготривалої співпраці. В особистому житті гармонія перевірятиметься холодним розрахунком. Погідної осені, світлих думок, моці в тілі — чуйтеся добре!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1998 – +5,1, а найтеплішим у 2008 – +31,0.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-