Україна вдруге візьме участь у фестивалі WorldFolkVision у Саудівській Аравії

Україна вдруге візьме участь у фестивалі WorldFolkVision у Саудівській Аравії

Фото
Укрінформ
Українська делегація вдруге візьме участь у Міжнародному фестивалі WorldFolkVision, що відбудеться у січні 2020 року в Саудівській Аравії. Йому передуватиме відбірковий фестиваль в Італії, який і визначить учасників супер-фіналу.

Про це повідомила на пресконференції в Укрінформі офіційний представник України World Folk Vision, автор та організатор Благодійного проекту "Віночок миру і добра" Євгенія Макєєва.

“Наразі українська делегація готується до Міжнародного фестивалю WorldFolkVisionItaly, що відбудеться з 19 по 22 вересня в італійську містечку Монтекатіні Терме. Фіналісти проєкту в Італії - переможці в кожній з номінацій - зможуть поїхати на спеціальних умовах на суперфінал World Folk Vision в Саудівську Аравію, що відбудеться у січні 2020 року в рамках всесвітнього проекту "Ігри кочівників", - сказала Макєєва.

Вона зазначила, що останній фестиваль World Folk Vision в Саудівській Аравії проходив з 9 по 24 березня 2019 року, і оскільки переможцем у ньому стала Італія, там і відбудеться відбірковий тур.

Участь України у World Folk Vision Italy обговорили в Укрінформі / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

“Тоді вперше Україна серед 110 країн світу була представлена на цьому фестивалі-конкурсі. Ми продемонстрували наші таланти, наші традиції всьому світові. Україна, змагаючись за приз глядацьких симпатій разом з Італією, поступилася їй першістю, і стала фіналістом. Це — почесно. Тож зараз наша мета — Гран-прі”, - наголосила організатор.

Вона додала, що перша поїздка відбулася на запрошення короля Саудівської Аравії і фінансування надійшло від приймаючої сторони.

“Сподіваюся, після поїздки до Італії, і потім вдруге до Саудівської Аравії про наш проект дізнаються в Україні. Я вірю, що наша нова влада не зможе нас не помітити і наша участь у фестивалі буде проходити на державному рівні. Адже ми підносимо авторитет нашої країни, високо несемо її стяг і промовляємо, що Україна — єдина і непереможна”, - підкреслила Макєєва.

Читайте також: "Метелик" із петриківкою на крилах: українська інсталяція на фестивалі Burning Man у США

Як уточнила Юлія Бартєнєва - арт-тренер, засновник бренду "Bartenevastyle production", модератор заходу, - в українській команді — дорослі і діти, близько 80 осіб. Вони представлять різні жанри. Це шоу-номери, хореографія, вокал, дизайнери, народні майстри тощо. “Ми продемонструємо багатогранність української культури, високий творчий потенціал”, - запевнила вона.

Як зазначалося, організатори взяли на себе відповідальність повезти із собою двох дітей з особливими потребами. Також поїдуть діти з сімей вимушених переселенців, дівчинка із зони АТО та дівчинка-сирота, яких супроводжуватимуть фахівці.

“На жаль, діти-переселенці оплачують свої поїздки самостійно, опікуни дівчинки-сироти також оплачують її поїздку. Це перепони, тому що люди роблять неймовірні шоу-номери, докладають зусиль в творчий розвиток дітей, свої фінанси в підготовку. І ми акцентуємо на тому, що громадський, приватний сектори і держава мають об’єднатися. Це не має триматися тільки на громадських активностях”, - сказала Бартєнєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-