Букер-2019: оприлюднили шортлист номінантів

Букер-2019: оприлюднили шортлист номінантів

Укрінформ
Короткий список претендентів на здобуття цьогорічної Букерівської премії включає твори шістьох авторів, серед яких і лауреати минулих років Маргарет Етвуд та Салман Рушді.

Про це повідомляє ВВС Україна.

До списку увійшли: Маргарет Етвуд із романом "Заповіти" (The Testaments); Салман Рушді зі своїм "Кіхотом" (Quichotte); роман "Качки, Ньюберіпорт" (Ducks, Newburyport) письменниці Люсі Елман; Бернардін Ернесто з твором "Дівчина, жінка, інше" (Girl, Woman, Other); Чігозі Обіома та його книга "Оркестр меншин" (An Orchestra of Minorities); Еліф Шафак і її "10 хвилин 38 секунд у цьому дивному світі" (10 Minutes 38 Seconds in This Strange World).

Зокрема, роману The Testaments Маргарет Етвуд, який вийде наступного тижня, є продовженняя антиутопії "Оповідь служниці", що лягла в основу однойменного серіалу, який вважається однією з найуспішніших багатосерійних стрічок останніх років. Події у новій книзі розгортаються через 15 років після тих, що описані в "Оповіді служниці".

Що стосується Рушді, то його на написання нового твору надихнув безсмертний "Дон Кіхот" Сервантеса.

Читайте також: Міжнародну Букерівську премію отримала письменниця з Оману

І Етвуд, і Рушді раніше вже ставали лауреатами Букерівської премії - у 2000 і 1981 роках відповідно.

Ім'я переможця оголосять під час урочистої церемонії, яка запланована на 14 жовтня.

Букерівська премія є однією з найпрестижніших премій у світі англомовної літератури. Щороку нею відзначають найкращі романи, написані англійською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-