На анімаційному фестивалі LINOLEUM покажуть фільм про Давида Черкаського

На анімаційному фестивалі LINOLEUM покажуть фільм про Давида Черкаського

Укрінформ
Допрем’єрний показ документального фільму Сергія Волкова про мультиплікатора Давида Черкаського відбудеться 5 вересня на Міжнародному фестивалі актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

“Показ стрічки “Зірка Давида Черкаського”, присвяченої світлій пам’яті легендарного кінорежисера-мультиплікатора, народного артиста України відбудеться 5 вересня о 18:00 у кінотеатрі “Жовтень”. Це яскравий фільм-портрет про життя і творчість Давида Яновича - багатогранну особистість, людину, яка все життя ділилася своєю радістю з навколишнім світом”, - ідеться в прес-релізі.

Як зазначається, кінопроєкт режисера та автора сценарію Сергія Волкова з робочою назвою “Давид – свято довжиною в життя” став одним з переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Над стрічкою працювали найближчі друзі та співавтори Давида Яновича, що були в його команді багато років: художник Радна Сахалтуєв, актори Віктор Андрієнко та Валерій Чигляєв, автор пісень Аркадій Гарцман, композитор Володимир Бистряков, дружина та художник-мультиплікатор Наталія Марченкова, а також Ігор Ковальов, Юрій Норштейн, Лариса Малюкова. Фільм містить фрагменти оригінальних мультфільмів, фотографії, малюнки, ескізи та кінохроніку різних років.

Читайте також: Команда “Лимани: бій за рай” презентувала перший тізер

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM стартує 4 вересня і триватиме до 8 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-