4 вересня: народний календар і астровісник

4 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Агафоника; як не запавутинитися, розпізнати щезника і про коника, котрого варто осідлати

Нині мученика Агафоника. Колись у давнину вірили, що на Агафоника щезник з лісу виходить. Блукає він людськими дорогами та стежками, навідується і на людські обійстя. Полюбляє ману та блуд на подорожнього наводити, заводячи або у лісові нетрі, або ж на цвинтарі. Особливо це стосується тих, хто звірів убиває, дерева нищить, хто заздрісний та безпам’ятно загребущий. Потрапивши на обійстя, щезник снопи перекидає, худобу зі стайні випускає. А ще селяни були переконані, буцімто щезник – мастак на перевтілення. Він може з легкістю стати чим і ким завгодно: кішкою, собакою, конем, каменем і навіть людиною. Як його розпізнати? Власне як і всіх перевертнів — вони не відкидають навіть і найменшої тіні, тому зустріти щезника можна здебільшого ввечері та вночі. А ще, майже панічно боїться він і півнячого кукурікання.

О цій порі мають з’явитися перші ознаки початку павутинольоту — раннього, молодого «бабиного літа». А прикмети такі: «Якщо павутиння прилипає до рослин – на тепло»; «Мало павутиння – до сухої осені». Коли ж цього дня гожа ясна і тепла погода – тепло протримається ще 4 тижні.

Іменинники сьогодні Іван, Олексій, Олександр, Михайло, Федір, Анфіса.

5-6 місячні дні, Місяць продовжує перебувати в Скорпіоні. Чудовий день для реалізації власного потенціалу. Час, коли думки не тільки слушні, але й продуктивні, адже, якщо докласти певних зусиль, вони ще й матимуть позитивні наслідки. Головний коник нинішнього дня — завдяки психологічному тиску на потрібних людей, можна досягти бажаного результату. Звісно, певною мірою це можна назвати маніпуляцією, але іноді доводиться застосовувати й заборонені методи. Головне цього дня — “зібрати себе до купи”: сили, можливості й погодити з діями інших людей, організацій, соціальним середовищем загалом. Тож нехай ваші благі наміри нікому не зашкодять!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1914 – +4,8, а найтеплішим у 1897 – +32,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-