Одеську Алею зірок поповнили імена Довженка, Нечерди та Водяного

Одеську Алею зірок поповнили імена Довженка, Нечерди та Водяного

Фото
Укрінформ
Алею зірок на Ланжеронівській вулиці Одеси, відкриту п'ять років тому, поповнили ще шість імен видатних митців: Олександр Довженко, Михайло Водяний, Борис Нечерда та інші.

В урочистій церемонії взяв участь мер Одеси Геннадій Труханов, представники творчих спілок та громадськості міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вдячні усім, хто своїми працею і талантом прославили наше місто. Сьогодні вкотре підтверджуємо, що пам'ятаємо про них. Тому що вони - частка нашої історії, наше життя", - зазначив Труханов.

У рамках святкування Дня міста одеська Алея зірок поповнилася новими легендарними іменами/ Фото: Ніна Ляшонок

До раніше вшанованих 28 імен видатних діячів культури та мистецтва нині долучено зірки з зображеннями геніального кінорежисера Олександра Довженка, що працював на Одеській кінофабриці, поета-лауреата Шевченківської премії Бориса Нечерди, народного артиста Михайла Водяного, відомих художників Петра Нілуса та Олега Соколова, а також знаменитого колекціонера Олександра Блещунова.

Читайте також: В Європейську кіноакадемію прийняли українського продюсера

Відповідні дипломи про відкриття зірок були вручені родичам і колегам знаменитостей.

Раніше на Алеї "спалахнули" зірки видатної актриси німого кіно Віри Холодної, архітектора Юрія Дмитренка, музиканта і диригента Давида Ойстраха, оперної співачки Антоніни Нежданової, театрального режисера Василя Василька та інших талановитих діячів культури і мистецтва.

На багатьох концертних майданчиках тривають виступи співаків та музикантів, приурочені до Дня міста, увечері відбудеться гала-концерт на Потьомкінських сходах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-