26 серпня: народний календар і астровісник

26 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні чудотворної ікони «Семистрільної»; пом’якшуємо серця, придивляємося до божих комах і вмикаємо “економ-режим”

Сьогодні Церква вшановує ікону Пресвятої Богородиці «Пом’якшення злих сердець», або ж «Семистрільну». На іконі Богородиця зображена без Богодитяти, натомість на Неї спрямовано сім мечів або стріл. Вони символізують біль, якого зазнала Пречиста, коли розіп’яли її Сина. Число сім означає також і сім головних людських гріхів, які Богородиця без перешкод читає в людських серцях. «Семистрільній» молилися, просячи захисту від ворогів видимих і невидимих, про пом’якшення сердець жорстокосердих людей, а також коли в сім’ї постійно точилися суперечки, не було миру і ладу. Цю ікону зазвичай вішали при вході в оселю. Подейкували, що лиха людина, наштовхнувшись поглядом на Пречисту Богородицю «Семистрільну», оминатиме вашу домівку десятою дорогою.

Що робили цього дня наші пращури? По-перше постилися, бо ж близився до завершення строгий двотижневий Успенських піст; по-друге, мастили відьмам смолою п’ятки, щоби в корів молоко не крали. А ще придивлялися до бджіл: якщо було хмарно, а божі комахи не ховалися у вулик і літали, сумлінно працюючи – дощу не чекай.

Іменинники сьогодні Максим, Тихон, Іван, Костянтин.

25-ий місячний день. Зорі радять не перенапружуватись і відпочивати. Місяць спадає, зменшуються і наші сили, тому треба вмикати «економ-режим». Доцільними будуть різноманітні водні процедури: річка, море, океан. У крайньому випадку — ванна. Але це в крайньому, бо бажано, щоб над головою все ж було небо, а не стеля. Сьогодні не варто брати на себе відповідальність, давати комусь категоричні оцінки, виступати з різкими судженнями. У другій половині дня виникне нездоланне бажання видати бажане за дійсне, ідеалізувати минуле, піддаватися оманливим фантазіям. Утім, трішки меланхолії не завадить.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1899 – +6,3, а найтеплішим у 1903 – +33,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-