22 серпня: народний календар і астровісник

22 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Маттія; хто сьогодні небезпечний, за ким треба поспівати і про що ліпше не думати 

Цього дня Церква вшановує пам’ять апостола Маттія. Апостол Маттій спочатку входив до числа 70-ти апостолів, а потім перейшов, так би мовити, у «вищу лігу» і став одним із 12 обраних. За жеребом він зайняв місце іншого учня Ісуса Христа – Іуди Іскаріота, котрий за 30 срібняків зрадив Учителя. Відомостей про життя Маттія існує мало. Відомо, що він народився у Віфлеємі, вивчав Закон Божий під керівництвом святого Симеона Богоприїмця. Разом з іншими апостолами став свідком зішестя Святого Духа, потім проповідував християнство на теренах Іудеї та в Єрусалимі. За це його неодноразово хотіли вбити, але він, з Божою поміччю, уникав небезпеки. Втім загинув апостол Маттій все одно мученицькою смертю – за однією з версій його забили до смерті камінням, а за іншою – розіп’яли на хресті.

Вважалося, що на Маттія особливо небезпечними стають змії, тому цього дня остерігалися ходити до лісу, а також випасати худобу.  

З іменинами вітайте Маргариту, Івана, Якова, Олексія, Дмитра, Марію.

Місяць у Тільці, 21 місячна доба. День з достатньо сильною, можна сказати агресивною енергетикою. Намагайтеся направити її в правильне річище. Сьогодні, аби поспівати за часом і життям, маємо бути суперактивними, думаючи передусім про земне і лише зрідка підіймаючи очі до неба. Чимдалі оминайте і «пік самотності», і «пік нудьги». Обирайте активний відпочинок і займайтеся натхненною працею. Не думайте ні про лихе, ні про сумне.  Звісно, породистий кінь-скакун з королівських перегонів в Аскоті красень, але малого Ісуса в яслах зігрівали своїм диханням сумирний віслючок і трудяга віл.  

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1914 – +4,6, а найтеплішим у 2000 –  +36,6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-