МЗС Австрії запостило листівку з київським котом

МЗС Австрії запостило листівку з київським котом

Укрінформ
З нагоди Міжнародного дня кішок Міністерство закордонних справ Австрії опублікувало на своїй сторінці у Facebook листівку художниці з Києва Надії Ільчук "Чаювання з видом на Золоті ворота", яку у відомство надіслали з дипмісії в Україні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії. 

"Сьогоднішня "літня пошта" надійшла з Києва якраз до Міжнародного дня кота! Ця українська кішка спокійно сьорбає своє еспресо поруч із "Золотими воротами" у Києві", - йдеться у дописі австрійського МЗС.

Також опубліковано відповідну листівку із зображенням котика з чашечкою в лапках біля "Золотих воріт". 

Як відомо, 8 серпня щорічно відзначається Міжнародний день кішок.

Щоправда, в багатьох країнах світу існують власні усталені “котячі” дні. Про кішок, як власне і про собак, можна говорити і писати нескінченно. Відомо, що кішки були священними тваринами в Стародавньому Єгипті. За вбивство кішки страчували — згодовували крокодилам.

Читайте також: Кіт Семен влаштувався на роботу в музей Дніпра

Натомість у Європі котів цінували мало і до них було суто утилітарне ставлення — їх цінували передовсім як мисливців на щурів і мишей. Археологічні розкопки засвідчують, що коти були на Заході рідкісними тваринами аж до ХІ століття, і лише з ХVІІІ століття вони набули статусу тварин-компаньйонів. До речі, тоді ж перестали вважати, що кіт вхожий у пекло.

Читайте також: Британський прем’єр привітав головного урядового мишолова з Днем кота

Нині 80% мешканців планети тримають удома кішок, а в деяких країнах ці тварини охороняються законом. Варто зауважити, що українці особливого пієтету до кішок не мали. Собака мав стерегти домівку, кіт — ловити мишей. Приказок про котів існувало чимало: “Любить як кіт сметану”, “Допався як кіт до сала”, “Жиє як пес з котом”, “Заспав сі як кіт”, “Працює як кіт на печі”, “Біга як кіт загорений”, “Як кіт наплакав”, “Пишається як кіт на глині”, “Як коти полизали” тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-