Міжнародний фестиваль «Музика і діалог» стартував на Луганщині

Міжнародний фестиваль «Музика і діалог» стартував на Луганщині

Укрінформ
Протягом двох тижнів музиканти і співаки з різних куточків України та інших країн працюватимуть у складі незалежного оркестру і хору проекту «Музика і діалог» в Сєвєродонецьку.

Про це на прес-конференції розповіли менеджер проекту Анна Казакова (Білорусь) та інші його учасники.

«Крім трьох концертів в різних містах Луганської області, важливою частиною проекту стануть інші супровідні заходи, розроблені спільно з локальними та міжнародними партнерами - це дозволить великій кількості людей взяти участь в живому і натхненному діалозі про різні життєві реалії», - зазначила Казакова.

Камерні групи оркестру виїдуть відразу до десяти населених пунктів Луганської області, у тому числі до трьох, що знаходяться у безпосередній близькості від лінії розмежування – Попасна, Щастя і Валуйське Станично-Луганського району.

Крім того, намічені вісім імпровізованих концертів просто у дворах – своєрідний музичний флешмоб: шість концертів у Сєвєродонецьку і два в Лисичанську.

Читайте також: У Чернівцях розпочався місячний фестиваль органної музики

Уже на початку серпня відбудеться три повноформатних концерти симфонічного оркестру й хору – в Сєвєродонецьку й районних центрах Новопскові та Біловодську. Склад оркестру й хору – змішаний. До основної маси музикантів, які навчаються в Луганському обласному музичному коледжі, долучились виконавці з Німеччини. Керує оркестром білорус Віталій Алексєєнок, який працює диригентом у Мюнхені.

Організаторами фестивалю є об’єднання VladOpera e.V. з Німеччини, українсько-білоруська ініціативна група «Опера і діалог», Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв ім. Сергія Прокоф’єва і Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр.

Саме VladOpera e.V. була організатором минулорічної міжнародної постановки на сцені Луганського обласного театру опери Моцарта «Дон Жуан».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-