У прокат вийдуть патріотичні фільми “Док на прийомі” та “Висота 307.5”

У прокат вийдуть патріотичні фільми “Док на прийомі” та “Висота 307.5”

Відео
Укрінформ
Експертна рада Мінкультури прийняла два профінансовані державою документальних фільми - “Док на прийомі” та “Висота 307.5”.

“На черговому засіданні Експертної ради при Міністерстві культури України з відбору кінопроектів патріотичного спрямування було переглянуто і прийнято два завершені виробництвом документальні фільми - “Док на прийомі” виробництва ФОП Літвін Ангеліна Олександрівна та “Висота 307.5” виробництва Міжнародного продюсерського центру “ФОР-ПОСТ”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, фільми стали переможцями конкурсного відбору Мінкультури та вироблялися в межах бюджетної програми “Виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування” за підтримки уряду та Міністерства культури.

Фільм “Док на прийомі” розповідає про життя лікаря Дениса Суркова, який став інструктором з тактичної медицини, щоб навчати бійців АТО надавати першу допомогу пораненим. Режисер стрічки - Андрій Кіршин, автор сценарію - Ангеліна Літвін. Бюджет фільму - 924 тис. 560 грн.

Читайте також: Кінотеатр “Київ” повертає кошти за квитки

У фільмі “Висота 307.5” йдеться про героїв, які взимку 2015 року кілька днів утримували під контролем стратегічну висоту, аби українські воїни змогли вийти з оточення. Це безпосередні учасники бою сержант Борис Лисий та командир Олександр Зозуляк. Режисер фільму — Євгенія Цвєтанська, автори сценарію — Владислав Васильченко та Олександр Дріз. Бюджет фільму - 2 млн 770 тис. грн.

Обидві стрічки стовідсотково профінансовані державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-