8 червня: народний календар і астровісник

8 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні теплого Карпа; що роблять бабки, до чого цвіркочуть коники і берімо ініціативу у власні руки 

Цього дня Церква згадує апостолів від 70-ти Карпа і Алфея, а також мучеників Аверкія та Єлену. Аверкій і Єлена були дітьми апостола Алфея. Вони, так само як і батько, загинули мученицькою смертю за сповідування християнства. Дівчину забили камінням, а хлопця прив’язали до бджолиного вулика. Тисячі розлючених комах закусали Аверкія до смерті.  

Селяни називали цей день по-простому — теплим Карпом. «На Карпа сонце сяє – повні бочки вина наливає», - казали у давнину. Цього дня на Закарпатті ґаздині намагалися не пекти хліб і сушили на сонці посуд – макітри, глечики, казани, сковорідки.

Бабки вранці сидять крильцями на схід, у полудень – на південь, а ввечері – на захід. Увечері голосно цвіркочуть коники – на добру погоду.

Іменинники сьогодні Карпо, Георгій, Іван, Олена. 

6-ий місячний день, благословенна субота. Досить активний і насичений на події день, адже Місяць продовжує перебувати у Левові. Вдалий час для подорожей, особливо дуже далеких. Цього дня особливо сильними стають слова молитви, побажання. Пам’ятаймо, що в ментальному і астральному планах слово стає абсолютною реальністю. Недарма в Євангелії від Іоанна сказано, що «На початку було Слово». Слово вселяє надію, надихає, дає неймовірну силу, але, в той самий час – підкошує, знесилює, а іноді і вбиває не згірше від кулі. Тож не забудьте побажати гарної дороги всім мандрівникам.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1925 році – +4,6, а найтеплішим у 1999 -  +30,8. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-