Фільм

Фільм "Брама" отримав приз за кращий сценарій на фестивалі в Бразилії

Укрінформ
Містична стрічка «Брама» українського режисера Володимира Тихого отримала приз за кращий сценарій під час фестивалю Fantaspoa у Бразилії.

Про це Укрінформу повідомив режисер Володимир Тихий.

«Ми раді, що журі фестивалю високо оцінило драматургійну складову фільму», - зазначив Тихий.

В основі лежить відома п’єса Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів», що в постановках різних режисерів з успіхом пройшла на сценах Молодого театру в Києві, Драматичного імені Лесі Українки у Львові, Академічного драматичного у Харкові, Драматичного у Магдебурзі, у театрі Моссовєта.

За його словами, фестиваль Fantaspoa спеціалізується на фільмах фантастичної тематики і цього року святкував своє 15-річчя.

«Під час фестивалю шанувальникам жанру фантастичного кіно було представлено більш ніж 100 фільмів, які переглянуло понад 10 000 глядачів», - наголосив режисер.

За словами Тихого, майстерно створені образи Баби Прісі, Славки і Вовчика і, власне, самої Чорнобильської зони відчуження надихнули співавтора сценарію і його самого до екранного втілення.

Читайте також: У Національній опері розкажуть історію Фігаро мовою танцю й вокалу

Як повідомлялося, стрічка "Брама" - про життя людей в Чорнобильській зоні. У фільмі зображена містика, чарівні істоти та суворі реалії життя в новому погляді на Чорнобильську зону відчуження.

Фільм вироблено компанією «Directory Films» за підтримки Держкіно спільно з компанією «Бедлам Продакшнс» і «MentaldRivestudio».

Головні ролі виконали Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук і Дмитро Ярошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-