Український хор записав пісню, яка прозвучала у фіналі серіалу “Чорнобиль”

Український хор записав пісню, яка прозвучала у фіналі серіалу “Чорнобиль”

Аудіо
Укрінформ
Львівський муніципальний чоловічий хор «Гомін» виконав один із саундтреків до серіалу «Чорнобиль» від HBO.

Композиція, яка звучала в останній серії фільму, називається «Вічная пам’ять», про це повідомляє ZAXID.NET.

«Серіал вже був на етапі завершення і продюсерам серіалу був потрібний чоловічий хор, який би швидко записав цей саундтрек. Ми одразу ж зголосились, швидко зібрались у церкві святого Лазаря та за годину записали композицію «Вічная пам'ять», — розповів художній керівник муніципального хору «Гомін» Руслан Ляшенко.

Як уточнив ZAXID.NET хормейстер муніципального хору «Гомін» Петро Швайковський авторам серіалу був потрібен саме хор з України.

«Вони знайшли нас, тому що хотіли, власне, хор з України, який міг би передати ці голоси, які були у композиції. Він до нас звернувся з пропозицією, і ми погодилися на цей проект. Він нам дав нотний матеріал, щоб ми все записали», - зазначив Швайковський.

За словами хормейстера, саундтрек вони записали за символічну оплату. Однак суму, яку отримав хор, Швайковський не назвав.

Читайте також: Через серіал зросло число турів до ЧАЕС

Як зазначається, Львівський муніципальний хор «Гомін» був заснований 1988 року як чоловічий аматорський хор при відділенні музично-хорового товариства України у Львові. З 2003 року колектив отримав статус професійного. Колектив є лауреатом багатьох регіональних, національних та міжнародних конкурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-