У Дніпрі презентували фільми

У Дніпрі презентували фільми "НЕZЛАМНІ" про жінок, що пережили полон

Відео
Укрінформ
У Дніпрі в музеї АТО Правозахисна група «Січ» презентувала цикл документальних фільмів «НЕZЛАМНІ», присвячений тим, хто пережив полон у бойовиків.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у ГО «Правозахисна група «Січ».

«Це соціальний проект, яким ми хотіли привернути увагу в першу чергу до захисту колишніх полонених, до того, що в Україні 3200 колишніх полонених, однак це люди, яких офіційно для держави не існує, офіційного статусу вони не мають, як і соціально-правової підтримки. Тому ми хотіли цим проектом ще раз нагадати про цих людей, більше розповісти про них, що пережили ці люди, як складається життя після полону і також нагадати про тих, хто залишається в полоні на окупованій частині Донбасу, політв’язнів і тих заручників, які знаходяться в застінках Кремля», - говорить автор проекту Ольга Волинська.

За її словами цикл документальних фільмів «НЕZЛАМНІ» - це три коротких документальних фільми про жінок, які пройшли пекло полону та потрапили до рук бойовиків незаконних військових формувань за активну проукраїнську позицію та допомогу українським військовим.

Вони пережили приниження, знущання, тортури, і навіть показові розстріли, але не зламалися, і сьогодні продовжують допомагати ветеранам, переселенцям, полоненим та цивільним заручникам, свідчать у міжнародних судах та змінюють життя країни на краще.

Мета проекту – надати полоненим можливість бути почутими максимально широкою аудиторією та нагадати про тих, хто досі лишається у полоні бойовиків, а це 126 людей на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, 73 політв’язні та 24 військовополонених моряки в катівнях Кремля.

Читайте також: Вийшов тізер драми "Чорний ворон" за романом Шкляра

ГО «Правозахисна Група «СІЧ» надає фахову безоплатну юридичну допомогу постраждалим від збройного конфлікту на Сході країни, зокрема, колишнім полоненим. З 2014 року в інтересах полонених подано понад 100 скарг до Європейського Суду з прав людини.

Соціальний проект здійснений за підтримки документалістів з New media advocacy project (Нью-Йорк) та Інституту з висвітлення війни та миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-