Цьогорічний марш байкерів у США

Цьогорічний марш байкерів у США "Rolling Thunder" може стати останнім

Фото, відео
Укрінформ
Легендарний марш американських байкерів "Rolling Thunder", який вже понад 30 років проходить в столиці США у День Пам'яті й збирає мільйони прихильників, цього року може стати останнім.
Про це розповіли в коментарі Укрінформу організатори заходу.

"Ініціатива "Rolling Thunder" була започаткована 32 роки тому для того, щоби привернути увагу до питання військовополонених і зниклих безвісти на війні", - розповіла власному кореспонденту агентства організатор заходу, представник Rolling Thunder Inc Ілейн Мюллер.

Вона зазначила, що рух заснував її чоловік, Арті Мюллер, із побратимами - ветеранами війни у В'єтнамі, для того, щоби привернути увагу уряду й суспільства до американських військових, які на той час залишалися у в'єтнамському полоні. Пізніше ініціатива переросла у вшанування пам'яті загиблих американських військовослужбовців у всіх війнах.

Ініціатива, яка починалася з кількох мотоциклів, сьогодні переросла у багатотисячний марш. "Цього року ми зареєстрували 19 тис. мотоциклів, які здебільшого мають також пасажирів. Крім того, багато хто приєднується до нас у процесі", - зауважила Мюллер. Загалом же, за її словами, цю подію відвідує близько мільйона людей.

Водночас, марш "Rolling Thunder", який проводиться цього року, може стати останнім після понад 30-річної традиції.

"Це коштує нам близько 200 тис. доларів, щоб організувати цю подію. Це дуже витратний захід, і ми не відчуваємо достатньої співпраці з боку посадовців у Пентагоні", - пояснила організатор маршу.

За її словами, багато грошей іде на те, щоби поліція огородила маршрути для руху колони, а також на отримання інших дозволів. "Ми запрошуємо людей, які нас підтримують, купувати нашу символіку, інші речі, від п'яти доларів, робити внески, і вони дійсно нам допомагають", - зауважила Мюллер.

Водночас, президент США Дональд Трамп, який зараз перебуває з візитом у Японії, відгукнувся на проблему ветеранів і американських патріотів, переважна більшість з яких вважається частиною його електорату.

"Ми забезпечимо повернення великих патріотів "Rolling Thunder" до Вашингтона наступного року і, сподіваюсь, упродовж багатьох майбутніх років. Це те місце, де вони хочуть, і де вони мають збиратися. Бажаю їм гарного дня. Дякуємо нашим чудовим чоловікам і жінкам у Пентагоні за те, що вони все владнали!"- написав глава Білого дому, перебуваючи з візитом у Японії.

Читайте також: США готують санкції проти кораблів, які будують Nord Stream 2

Тим часом, організатори маршу "Rolling Thunder" успішно провели захід цієї неділі. Звісно вони зраділи відгуку президента на їхню проблему. Однак, за їх словами, в запасі залишається план "Б" - проведення подібного маршу у своєму домашньому штаті, Нью-Джерсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-