У штаті Вашингтон дозволили робити компост із людських останків

У штаті Вашингтон дозволили робити компост із людських останків

Укрінформ
Вперше у США штат Вашингтон узаконив переробку людських останків на добриво для рослин.

Про це повідомляє ВВС.

"Штат Вашингтон став першим американським штатом, який узаконив компостування людських останків.У вівторок закон підписав губернатор штату Джей Інслі. Спеціальна технологія прискорить процес розкладання і перетворить тіло померлого в багатий на поживні речовини ґрунт. Його можуть повернути родичам померлого, які матимуть змогу використати його, щоб посадити квіти, овочі або фрукти", - йдеться у публікації.

Зазначається, що компостування розглядають як альтернативу кремації і традиційному похованню.

"Прихильники закону вважають, що його схвалення є необхідним з огляду на дефіцит територій для облаштування кладовищ. Катріна Спейд, яка лобіювала схвалення цього закону, вже заснувала компанію, яка надаватиме послуги з компостування. Тіло померлої людини поміщатимуть у контейнер, заповнений люцерною, подрібненою деревиною і соломою. Після цього контейнер закриватимуть і протягом місяця тіло перебуватиме у процесі природного розкладання", - пише ВВС.

Прихильники закону наголошують, що процес компостування є набагато більш екологічним, аніж кремація, в процесі якої виділяється вуглекислий газ.

"Екологічні альтернативи традиційному похованню останнім часом набирають все більшу популярність. Приміром, на початку місяця галасу наробила новина про те, що зірку серіалу "Беверлі-Гіллз 90210" Люка Перрі поховали в особливому "костюмі з грибів". Нібито з його допомогою можна зменшити токсичні викиди від людського тіла, зокрема свинцю та ртуті, що виділяються під час розкладання та кремації", - пише видання.

Компостування людських останків вже леагалізовано у Швеції, а Британія узаконила так звані природні поховання - коли тіло людини ховали або в труні, що швидко розкладається, або взагалі без неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-