У мережу злили дані 49 мільйонів Instagram-зірок

У мережу злили дані 49 мільйонів Instagram-зірок

Укрінформ
Фахівці з безпеки знайшли у відкритому доступі велику базу даних, яка містила контактні та інші дані щонайменше 49 мільйонів лідерів думок і знаменитостей з Instagram.

Про це повідомляє TechCrunch.

"База даних перебувала на Amazon Web Services і була доступна без пароля будь-якому користувачеві. На момент виявлення в ній було понад 49 млн записів, але їх число щогодини збільшувалося", - йдеться у повідомленні.

Кожен запис містив публічні контактні дані з акаунтів Instagram-користувачів, включаючи їх біографію, фото профілю, кількість підписників, інформацію про верифікацію акаунту, їх місце проживання, а також приватну контактну інформацію, включаючи пошту і номер телефону.

Видання відстежило базу даних до індійської маркетингової фірми Chtrbox, яка займається організацією спонсорських контрактів для таких користувачів.

Читайте також: Хакери “злили” у мережу дані тисяч співробітників ФБР - ЗМІ

База використовувалася для розрахунку того, скільки коштує платити кожному з користувачів, враховуючи кількість лайків, шерів, фоловерів і т.д. Однак кілька контактів з бази, яких видання перевірило, повідомили, що ніколи не вели справ з Chtrbox. Незабаром після цього фірма прибрала базу із загального доступу.

Засновник і виконавчий директор компанії не прокоментував інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-