На Херсонщині митці обговорили дипломатію театру

На Херсонщині митці обговорили дипломатію театру

Укрінформ
У Херсонській області у рамках фестивалю «Мельпомена Таврії» відбулася міжнародна науково-практична конференція «Культурна дипломатія в контексті сучасної європейської та вітчизняної драматургії».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі фестивалю «Мельпомена Таврії».

«На конференції були присутні драматурги, перекладачі, мистецтвознавці з Туреччини, Португалії, Білорусі, Грузії та України, а також усі, хто готовий обговорювати проблеми і перспективи культурної дипломатії та ділитися практичним досвідом», - йдеться у повідомленні.

На заході відбулася презентація майбутнього міжнародного театрального проекту (спільно з португальськими митцями) - вистави за легендою про Педру і Інес. Презентацію провів Руї Мадейра, директор театральної компанії міста Брага, Португалія.

Драматург Отар Катамадзе з Грузії провів майстер-клас для студентів та викладачів університету, а турецькі драматурги Бехіч Ак, Зехра Іпшиноглу, Озен Юла разом із перекладачем Олександром Кучмою влаштували презентацію драматургії Туреччини.

Читайте також: Мельпомена Таврії: карнавал відкрив міжнародний фестиваль у Херсоні

«Студенти із задоволенням послухали короткі лекції українських драматургів Павла Ар’є і Наталі Блок, письменника Віктора Вальда. Надзвичайно цікавою була доповідь театрознавця Дмитра Єрмолович-Дащинського (Білорусь) про українську драматургію в білоруських театрах», - зазначили у прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні 17 – 25 травня проходить ХХІ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії».

Фото: melpomena.ks.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-