Літературний конкурс Івана Чендея назвав переможців

Літературний конкурс Івана Чендея назвав переможців

Укрінформ
У рамках Чендей-фесту в Ужгороді нагородили шістьох лауреатів літературного конкурсу Івана Чендея.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Фестиваль цьогоріч провели вдруге — його започаткували в минулому році до 95-річчя письменника Івана Чендея задля популяризації його імені та відкриття нових імен в українській літературі. Цьогоріч ми отримали 280 рукописів, із них відібрали шістьох переможців. Вони отримали першу, дві другі та три треті премії. У конкурсі взяли участь письменники з усієї країни, також з Іспанії та Ізраїлю,” - сказав голова благодійного фонду імені Івана Чендея Іван Трещак

Як розповіли організатори конкурсу, літературний конкурс імені Івана Чендея — це конкурс рукописів, конкурс малої прози. За перші місця для переможців цьогоріч були передбачені грошові премії — у розмірі 5, 4 та 3 тисяч гривень за місця із першого по третє. Переможця, власника першої премії нагородили також спеціальним призом — медаллю із теракоти із портретом Івана Чендея, авторства відомого закарпатського скульптора Богдана Коржа. Переможницею цьогорічного конкурсу стала Богдана Ковалюк з Івано-Франківська, яка написала оповідання “Святий вечір”.

Читайте також: Музей-бібліотеку Лесі Українки у Сурамі сподіваються відкрити до 150-річчя з дня її народження

На Закарпатті це єдиний літературний конкурс. За планами організаторів, оповідання, які були відзначені на конкурсі малої прози імені Івана Чендея, за підсумками п'яти років будуть видані окремою книгою.

Іван Чендей — відомий український письменник, жив та працював на Закарпатті, лауреат Шевченківської премії, відомий як кіносценарист культового фільму “Тіні забутих предків”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-