17 травня: народний календар і астровісник

17 травня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні святої Палажки; чи варто журитися з приводу дощів, та набуваємо сили через слабкість 

Сьогодні мучениці Пелагії Тарсійської, яку в народі називали просто Палажкою. Пелагія жила в 3 столітті в Малій Азії. Вона народилася в сім’ї знатних язичників. Виросла вродливою дівчиною. Імператор хотів, аби вона стала його дружиною, але Пелагія відмовилась, за що й прийняла мученицьку смерть.

В Україні мученицю Пелагію вважали святою заступницею дівчата — вона охороняла дівочу цноту. А ще ця свята була покровителькою птахів.

Тиха й світла ніч без роси – наступного дня неодмінно занегодить. Туман над водою довго не розходиться – буде гарна й суха погода. Щодо сухої й теплої погоди у травні в наших пращурів були застереження: «Сухий і теплий май – скупий буде врожай», - казали в давнину. Раділи дощам і не надто журилися з приводу прохолоди.

З іменинами вітайте Микиту, Кирила, Никифора і Палажку.

13-14-ий місячні дні. Місяць у Скорпіоні. Наближаємося до містичної повні, яка відбудеться в ніч з 18 на 19 травня. Настрій у багатьох стане похмуро-містичним. До того ж, вчора, о 6:10 за київським часом Марс перейшов у сузір’я Раку — сектор своєї “слабкості”. Подібне трапляється раз на два роки. Це означає, що нікуди притаманна Марсу агресія і прямолінійність не дінеться — вона просто стане більш прихованою, неочевидною і “накопичувальною” — до пори до часу. Найближчими днями варто опікуватися власним здоров’ям, особливо пильнуючи   емоційний фон — це убезпечить вас у складних ситуаціях. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1936 році – +3,5, а найтеплішим у 1975 -  +30,7.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-