12 травня: народний календар і астровісник

12 травня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині святих жінок-мироносиць; не вірте тому, що здається, до чого пахтить м’ята і всіляко відбиваємося від забаганок

Сьогодні третя неділя після Великодня і церква вшановує святих жінок-мироносиць, котрі не побоялися до останнього перебувати з Христом і залишилися вірними Йому і до, і після страти. Ісусові учні — майбутні апостоли — злякалися й розбіглися у найбільш трагічні для Спасителя хвилини, а ці слабкі жінки, які навіть не знали про те, Хто такий насправді Христос — були поряд. Вони ж були першими, хто дізнався і про Його Воскресіння. Це – Марія Магдалина, Марія Клеопова, Саломія, Іоанна, Марфа і Марія, Сусанна та інші. Їхню незрадливу тиху любов, відданість і співпереживання, можна сміливо назвати подвигом.

А ще цього дня Церква вшановує пам’ять дев’яти мучеників у Кізику, або дев’яти цілителів. Вони проповідували християнство в місті Кізик у Малій Азії, там і загинули за віру. В давнину дев’яти цілителям молилися під час епідемій.

Якщо сонце здається надто великим – на дощ. Квіти пахнуть здалека – на вітер. Соковито пахтить м’ята – невдовзі збереться на дощ. (Ні, годі вже, дощу не треба!)

З іменинами вітайте Василя, Івана.

9-ий місячний день. Дехто сьогодні багато чого захоче, але не всі отримають те, чого бажають. Утім, хтось-таки все ж радітиме, що давня палка мрія нарешті справдилась. Це стосуватиметься як чогось матеріального, так і нематеріального. Дехто піддасться нездоланному шалу шопінгу, а дехто від того буде не в захваті. Втім турбуватися не варто — подібна планіда триватиме лише до вечора. О 19:23 Місяць перейде в сектор Діви — тож там не “розгуляєшся”, а від забаганок і примх не залишиться й сліду. Всі стануть розважливими, розумними і практичними. І це непогано, адже завтра розпочинається новий робочий тиждень.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1900 році: –2,4; а найтеплішим у 2013 -  +28,9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-