На Венеційській бієнале офіційно відкривають український проект

На Венеційській бієнале офіційно відкривають український проект

Фото
Укрінформ
У четвер відбудеться офіційне відкриття українського проекту «Падаюча тінь «Мрії» на сади Джардіні» на 58-й Венеціанській бієнале сучасного мистецтва.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Міністерства культури.

«Сьогодні сучасне мистецтво відрізняється від будь якого іншого саме форматом – не завжди головним фокусом слугує сама експозиція, а головним є те, що відбувається навколо неї. Якраз це можна сказати про український проект «Падаюча тінь «Мрії» на сади Джардіні». - так прокоментував український проект міністр культури Євген Нищук.

За його словами, спілкування з президентом бієнале Паоло Баратта показало, «наскільки велика зацікавленість людей потрапити до нашого павільйону і зрозуміти його ідею. Проект дуже живий, робота над ним триває постійно, він буде модифікуватися протягом усіх шести місяців, які Україна представляє своє мистецтво на цьому надзвичайно поважному форумі, і вже навіть завтра проект відрізнятиметься від того, яким він є сьогодні», - додав Нищук.

У прес-службі міністерства підкреслюють, що наповненням проекту є не лише тінь «Мрії», а й міф довкола неї. «В українському павільйоні протягом шести місяців відбуватиметься переповідання польоту з вуст в уста — довготривалий перформанс у спеціально створеній для нього сценографії. За результатами збору всіх даних створено архів, який у формі книги-довідника стане основою каталогу національного павільйону», - йдеться у повідомленні.

Офіційне представлення 58-ї Міжнародної виставки мистецтв у Венеції – La Biennale di Venezia відбулося 8 травня. Тема цьогорічної виставки – «May You Live in Interesting Times» («Щоб ви жили в цікаві часи»).

Читайте також: Голова Держкіно розповів, яким буде цьогоріч український павільйон у Каннах

Український павільйон на 58-й Венеціанській бієнале сучасного мистецтва вперше розміщується в основній локації — Arsenale та представлений проектом «Падаюча тінь «Мрії» на сади Джардіні».

Венеційська бієнале – одна з провідних виставок сучасного світового мистецтва, яку оцінює міжнародне журі. Перша бієнале відбулася у 1895-му. З того часу вона відіграє ключову роль у формуванні сучасного мистецтва та художньої інтерпретації подій у світі.

Фото надані прес-службою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-