"Севільський цирульник" та "Євгеній Онєгін": що підготувала Нацопера на травень

Афіша
Укрінформ
Національна опери України в рамках проекту “Українські оперні зірки у світі” у травні запрошує на зустріч із зірками сучасного оперного мистецтва Людмилою Монастирською та Андрієм Бондаренком, а також на третій прем'єрний показ вистави "Севільський цирульник".

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"Травневий репертуар Національної опери України подарує шанувальникам музичного мистецтва зустрічі із солісткою Національної опери України Людмилою Монастирською в опері “Макбет” та запрошеним солістом Андрієм Бондаренком - кращим виконавцем партії Євгенія Онєгіна в однойменній опері. Завершальним акордом місяця стане третій показ авангардної постановки “Севільський цирульник”, прем'єра якої відбулася в квітні", - поінформували у Нацопері.

На оперу “Макбет” Джузеппе Верді за мотивами трагедії Вільяма Шекспіра, яку нечасто можна побачити на сцені театру, шанувальників бельканто запрошують 10 травня. Цього дня, окрім Людмили Монастирської (Леді Макбет), їхню увагу, безумовно приверне і дебют у партії Макдуфа ще одного улюбленця публіки – тенора Валентина Дитюка.

Головні партії виконують: Геннадій Ващенко (Макбет), Сергій Ковнір (Банко), Павло Приймак (Малькольм), Юрій Горинь (Лікар).

Одноактна опера “Моцарт і Сальєрі” М. Римського-Корсакова, яка вже не перший сезон не сходить з афіш театру, разом з одноактним балетом “Болеро” Мориса Равеля включена і до травневого репертуару (16 травня). Секрет її успіху полягає в тому, що постановка свого часу була зроблена на двох яскравих солістів: метра оперної сцени Тараса Штонду (Сальєрі) та молодого, але вже знаного тенора Валентина Дитюка (Моцарт). Творчий тандем двох солістів можна буде почути також в опері «Фауст» (29 травня), де обидва співаки виконують головні партії – Валентин Дитюк (Фауст), Тарас Штонда (Мефістофель).

Опера «Ріголетто» Дж.Верді, яку в репертуар цього місяця включено 22 травня, на сцені Нацопери вперше була показана в 1975 році в постановці відомого режисера Ірини Молостової. Саме в цій постановці вистава йде і до сьогодні.

У головних партіях: Олександр Мельничук (Ріголетто, придворний блазень), Валентин Дитюк (Герцог Мантуанський), Ольга Нагорна (Джільда, донька Ріголетто), Сергій Магера (Граф Монтероне) та ін.

В опері «Євгеній Онєгін» Петра Чайковського 25 травня одну з головних - партію Онєгіна – виконає Андрій Бондаренко, запрошений у рамках проекту «Українські оперні зірки у світі». У репертуарі цього співака з оксамитовим баритоном, багатому на різноманітні партії, найбільшої уваги заслуговує саме партія Євгенія Онєгіна. Не дарма театральні критики одностайні в думці, що Бондаренко ідеально підходить на роль Онєгіна.

Також головні партії виконують: Ольга Рудик (Тетяна), Дмитро Кифорук (Ленський), Ірина Петрова (Ольга), Сергій Магера (Князь Гремін) та ін.

Читайте також: До Нацопери хочуть повернути україномовні вистави

31 травня відбудеться третій прем’єрний показ оновленої опери Джоаккіно Россіні «Севільський цирульник», яку вперше на суд глядачів представили 19 квітня. Головних героїв режисер-постановник Анатолій Солов’яненко ризикнув перенести у сучасність. Але це було того варто – класичний сюжет заграв новими барвами і як результат – публіка зустріла прем’єру захопленими відгуками, інформують у прес-службі театру.

Як зазначав ще до прем’єри Анатолій Солов’яненко, склад виконавців головних партій досить великий. Цього разу глядачі мають можливість почути: Ігоря Євдокименка (Фігаро), Анатолія Погрібного (Граф Альмавіва), Лілію Гревцову (Розіна), Андрія Маслакова (Лікар Бартоло), Сергія Ковніра (Дон Базіліо, вчитель музики), Ірину Петрову (Берта) та ін.

Постановний склад: режисер-постановник - Анатолій Солов’яненко; диригент-постановник – Микола Дядюра; художник-постановник - Андрій Злобін; художник костюмів – Ганна Іпатьєва; хормейстер-постановник – Богдан Пліш; диригент - Алла Кульбаба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-