Говоримо з Раду Поклітару: Є речі, про які важко розповідати мовою танців

Говоримо з Раду Поклітару: Є речі, про які важко розповідати мовою танців

Подкаст
Укрінформ
Гість розповів про діяльність театру "Київ Модерн-балет", підготовку нової прем’єри "Вій" та важливість заворожувати публіку.

Хореограф зізнався, що «про балет розповідати завжди дуже дивно, бо це більше, ніж слова», тому що у балетному мистецтві існують деякі обмеження. За його словами, емоційні стани (як любов, ненависть тощо) передати танцем можна набагато краще, ніж словами, тому що про це неможливо збрехати. Проте також існують і важкі для передачі речі: пояснити, що танцюрист і танцюристка на сцені – це батько і дочка, показати глядачу, що дія на сцені відбувається в минулому або в майбутньому тощо. Раду Поклітару розповів, що доводиться застосовувати неймовірних зусиль, аби донести такі речі аудиторії.

ПРОСТО СЛУХАЙ:

Раду Поклітару — хореограф-постановник, головний балетмейстер Академічного театру «Київ Модерн-балет», заслужений діяч мистецтв України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, лауреат міжнародних конкурсів. Відзначився креативними, нестандартними підходами до створення постановок для учасників проекту «Танцюють всі».

Фото: Vogue.ua

Читайте також: Валентин Терлецький: Козаки не платили податки, бо розплачувались кров'ю на війні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-