2 травня: народний календар і астровісник

2 травня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Кого б`ють, а кого чуть, шо почесати, а що ліпше не чіпати, та шукаємо вихід там, де вхід

Сьогодні Івана Старопечерника. Цей святий жив на межі 8-9 століть. Про його життя збереглося не надто багато інформації. Він рано залишив батьківську домівку й пішов жити в Палестинську пустелю. Став зразковим ченцем, досягши високих ступенів аскетичного подвигу і молитви. В народі цей день називали Іваном Старопечерником.

Раннє травневе сонце особливо парке, а отже, сприятливе для вибілювання полотна. Тому в цей день жінки виносили до річок чи ставків наткані за зиму та весну сувої, замочували їх у воді, збивали праниками й сушили (білили) на сонці, час од часу скроплюючи водою. Розпочинали цю роботу на Івана Старопечерника. Тому й казали: «Прачі б’ють – Івана чуть». Або: «Ось тобі, матінко-весна, нова новина!» На березі річки жінки залишали шматочок пирога, пиріжок або паляницю.

Іменинники сьогодні Іван, Георгій, Мотря.

26-27 місячні дні. Ахіллесова п’ята доби – честолюбство – надто вже свербітиме, але ліпше на сверблячку не звертати уваги. Енергетично важкий день. Будьте уважними до контактів, спілкуйтеся лише за внутрішньою симпатією. Сьогодні енергію зазвичай втрачають у розмовах, тож якомога менше бесідуйте. Також існує ризик, що розпочаті важливі справи застрягнуть, як у болоті. Але несподівано можна буде знайти вихід із дуже складної та заплутаної ситуації. Вживайте легку рослинну їжу, уникайте диму. Корисним буде масаж.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1962 році: –0,6; а найтеплішим у 1934 -  +30.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-