“Молодість” відкриють відреставрованою копією “У джазі тільки дівчата”

“Молодість” відкриють відреставрованою копією “У джазі тільки дівчата”

Укрінформ
48-ий Київський міжнародний кінофестиваль “Молодість” стартує 25 травня. Фільмом-відкриттям стане відреставрована стрічка “Дехто любить гаряченьке”, відома на пострадянському просторі під назвою “У джазі тільки дівчата”.

Про це сказав на прес-конференції генеральний директор КМКФ “Молодість” Андрій Халпахчі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Фестиваль вдруге стає літнім. Він відбудеться з 25 травня по 2 червня... На відкритті ви побачите відреставровану копію світового шедевру — фільму “Дехто любить гаряченьке”, який цього року відзначає своє 60-річчя, з Мерілін Монро, Джеком Леммоном, Тоні Кертісом”, - зазначив Халпахчі.

За його словами, головним майданчиком фестивалю залишається Культурний центр “Кінотеатр “Київ”. Інші локації — це кінотеатр “Баттерфляй DeLuxe”, де з ранку до вечора працюватиме один зал, і відкритий майданчик на Поштовій площі, де проходитиме церемонія відкриття і ввечері демонструватимуться різні стрічки.

Гендиректор повідомив також, що за традицією багатьох міжнародних кінофестивалів, започаткованою Берлінале, останній день кінофесту, 2 червня, стане глядацьким, коли люди зможуть подивитися фільми-переможці. Урочиста ж церемонія закриття і вручення нагород відбудеться 1 червня.

Як розповів Халпахчі, фестиваль отримав понад 2 тисячі заявок на участь із майже 100 країн. З них 495 картин претендували на включення до Міжнародного конкурсу повнометражних фільмів, 768 — до короткометражного, 433 — до студентського конкурсу. За право взяти участь у Національному конкурсі змагалось понад 200 українських короткометражних стрічок.

Читайте також: Сенцов попросив мене знімати: Сеітаблаєв розповів про фільм "Номери"

“Дійсно, зростає кількість фільмів, хоча не можна сказати, що зростає якість, бо сьогодні, коли доступні засоби зйомок, ми отримуємо дуже багато слабких фільмів. І це не стосується України, бо починаєш дуже любити українське кіно, коли бачиш багато хламу, який надсилають з провідних кінематографічних країн. Це означає дуже велику роботу селекційної комісії. Але я сподіваюсь, що програма сподобається, що її рівень буде, як завжди, високим”, - підкреслив гендиректор.

Він додав, що повну програму буде оголошено пізніше, як і склад журі. Утім, зазначив, що головне журі Міжнародного конкурсу цьогоріч буде жіноче і в його складі працюватиме цьогорічна лауреатка кінопремії “Золота Дзига” Ірма Вітовська. Крім того, в журі премії FIPRESCI буде український кінокритик Антон Філатов, а очолюватиме його генеральний секретар FIPRESCI Клаус Едер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-